keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Kone kunnossa

No niin nyt pelaa taas vähän paremmin tämä oma kone. Eilen katsoin eri maiden euroviisukappaleita youtubelta ja kertaakaan ei musiikki tökkinyt ja takellellut. Saa nähdä kauanko tätä ilo kestää kun tällä koneella on tapana taantua taas typeräksi jonkin ajan kuluttua. Tänäkään vuonna euroviisuissa ei ollut mitään kovin sykähdyttävää kappaletta mukana. Hauskaa katsoa sieltä youtubelta kun joka biisin alle on joku kommentoinut että "minun kotimaa voittaa tänä vuonna" tai "please menkää katsomaan sen ja sen maan biisi, se on paras". Ja sitten kun menee katsomaan näitä kyseisiä "parhaita" biiseja niin ei niissä ole mitään ihmeellistä. Se on hassua miten erilainen käsitys hyvästä musiikista ihmisillä on eri puolilla maailmaa. Otetaan vaikka Azerbaijan vastaan Suomi... Islanti oli tänä vuonna viimevuotisen eurodance kappaleen jälkeen lähtenyt kisaan aika klassisen kauniilla kappaleella. Nätti tyttö valkoisessa mekossa ja selloja soitetaan taustalla. Mutta ei se viimevuotinenkaan ollut yhtään huonompi kuin muiden maiden :) Ai niin noi edellisvuotiset Islannin edustajat oli meidän takana lentokentän turvatarkastuksessa kun oltiin lähdössä Suomeen. Mä jouduin riisumaan mun kengät ja samoin joutui tuo naislaulaja! Musta se oli niin hienoa kun olin nähnyt ne telkkarissa niin monta kertaa.

Eilen oli koulussa kaikenlaista tärkeää ohjelmaa. Ensin oli parituntia sitä palautteen antoa eli opiskelijat antoi palautetta kuka mistäkin koskien vähän kaikkea. Ja sitten myöhemmin on sellainen tilaisuus, missä opettajat antaa meille palautetta ja kertoo mitä ne aikoo tehdä meidän palautteen suhteen. Oikein hyviä tilaisuuksia mun mielestä ja varsinkin meidän koulussa, kun kaikki tuntee toisensa, on helppo avata suunsa :) Kaks viimeistä tuntia meillä oli pari esitelmää vaihdossa olleilta opiskelijoilta. Ne oli todella mielenkiintoisia ja sisälsi paljon hienoja kuvia ja hyvää infoa mahdollisille matkaan lähtijöille. Toinen oli Kiinan vaihdosta, tarkemmin Wuhanista, ja toinen oli sitten Islannin vaihdosta Akureyriin. Kiina esitelmä oli antoisa kun ei aikaisemmin tiennyt paljoa mitään siitä opiskelijan näkökulmasta ja Islanti esitelmä nyt oli tuskaisaa koti-ikävän lisäämistä :) Upeita kuvia oli tutuista maisemista ja olin kyllä samaa mieltä niistä kerrotuista asioista.

Hmm... tää on nyt mennyt varsinaiseksi Islanti löpinäksi mutta lupaan parantaa tapani kunhan mä keksin jotain parempaa sanottavaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)