Kalanjalostus tarkoittaa kalan jatkokäsittelyä elintarvikkeena siitä
kun se on kuollut siihen millaisena sitä kuluttajille halutaankin
tarjota. Ei siis geneettisten ominaisuuksien jalostamista seuraaville
sukupolville keinotekoisen valinnan kautta, niin kuin minä aluksi luulin
:) Tänään meillä oli yksi kalanjalostuskurssin käytännön tunneista ja
tällä kertaa me oltiin siellä loppupään jalostuksessa. Ennen ollaan oltu
perkaamassa ja fileoimassa kaloja, lähinnä haukea ja madetta, mutta nyt
ollaan päästy oikein kokkailemaan. Meillä kun on koululla kalakauppa,
mikä on auki joka torstai ja sinne täytyy viikolla tehdä tuotteita
myyntiin. Tänään me suurimmaksi osaksi tehtiin muikkutäyssäilykkeitä
savustetusta muikusta. Kurkattiin vähän miten graavisuolataan ja pojat
pääsi kääntelemään haukipihvejä. Nämä on ihan leppoisia tunteja.
Tämä kone tekee haukipihvejä kalamassasta.
Tässä uppopaistetaan "kellarisilakkaa", nam.
Säilyketölkin sulkijakone.
Tuossa tornissa on suljetut purkit ja kärryissä loput odottamassa sulkemista.
Savustettua muikkua öljyyn säilöttynä, hyvää!
Säilykepurkit keitetään tuossa pömpelissä sulkemisen jälkeen että pöpöt kuolee.
Tavarasäilö.
Silakanfileerauskone.
Fileointipöydät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)