keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Jalostusta

Kalanjalostus tarkoittaa kalan jatkokäsittelyä elintarvikkeena siitä kun se on kuollut siihen millaisena sitä kuluttajille halutaankin tarjota. Ei siis geneettisten ominaisuuksien jalostamista seuraaville sukupolville keinotekoisen valinnan kautta, niin kuin minä aluksi luulin :) Tänään meillä oli yksi kalanjalostuskurssin käytännön tunneista ja tällä kertaa me oltiin siellä loppupään jalostuksessa. Ennen ollaan oltu perkaamassa ja fileoimassa kaloja, lähinnä haukea ja madetta, mutta nyt ollaan päästy oikein kokkailemaan. Meillä kun on koululla kalakauppa, mikä on auki joka torstai ja sinne täytyy viikolla tehdä tuotteita myyntiin. Tänään me suurimmaksi osaksi tehtiin muikkutäyssäilykkeitä savustetusta muikusta. Kurkattiin vähän miten graavisuolataan ja pojat pääsi kääntelemään haukipihvejä. Nämä on ihan leppoisia tunteja.

Tämä kone tekee haukipihvejä kalamassasta.

Tässä uppopaistetaan "kellarisilakkaa", nam.

Säilyketölkin sulkijakone.

Tuossa tornissa on suljetut purkit ja kärryissä loput odottamassa sulkemista.

Savustettua muikkua öljyyn säilöttynä, hyvää!

Säilykepurkit keitetään tuossa pömpelissä sulkemisen jälkeen että pöpöt kuolee.

Tavarasäilö.



Silakanfileerauskone.

Fileointipöydät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)