Me

Pieni esittely meistä blogissa esiintyvistä henkilöistä ja eläimistä :)

Minä, blogin kirjoittaja itse, olen Miltsu ja ratsastan tuossa kuvassa meidän perheen edesmenneellä Lumene ponilla. Olen kolmea kymmentä lähentelevä ulkosuomalainen naisihminen. Mieheni vaikutuksesta Islantiin kulkeutunut :)

Valmistuin kesällä 2013 iktyonomiksi Turun Ammattikorkeakoulusta. Iktyonomi on opiskellut kala- ja ympäristötaloutta. Viimeisen varsinaisen opiskeluvuoteni vietin vaihdossa Islannissa Akureyrin yliopistossa ja opinnäytetyöni tein myös Islannissa. Syy Islannin valitsemiseen on se, että avomieheni on islantilainen ja olemme asuneet jo aikaisemmin Islannissa yhdessä puolisen vuotta talvella 2007-2008, viihdyin.

Toinen tässä blogissa usein mainittu henkilö on siis avomieheni. Hän on kotoisin pienestä kylästä pohjois-Islannissa mutta muutti Suomeen keväällä 2006. Aika pian sen jälkeen me tapasimmekin ja loppu on historiaa :) Vuoden seurustelun jälkeen päätimme muuttaa puoleksi vuodeksi Islantiin asumaan ja tekemään töitä. Muutimme Reykjavíkiin ihanaan kaksioon lähelle kaupungin keskustaa ja nautin todella elämästämme siellä. Olin töissä viikonloppuöisin Dubliner nimisessä irkkupubissa baarimikkona mutta päivät minulla oli aikaa pyöriä Reykjavíkin kaduilla ja ihmetellä sikäläistä elämää. Kesällä 2013 perheeseemme syntyi pieni tytär E ja talvella 2016 joukkoon liittyi pikkuveli :)

Avokin ja pikkumiehen lisäksi elämääni kuuluu myös kolmas mies, nimittäin koirani Indi :) Indin ostin seitsemännen luokan päätteeksi vuonna 2001 omaksi koirakseni vaikka meillä olikin piha täynnä koiria koska vanhemmillani oli siperianhuskykenneli. Minä halusin kuitenkin ihan oman koiran ja jotain muuta kuin huskyn. Indi on sekarotuinen leikattu uros ja ikää herralla on jo 15 vuotta. Rotuina hänessä on lapinkoira, suomen pystykorva, collie ja samojedi. Indi on iloinen mamman oma lellimussukka ja taas toisaalta se osaa olla aika ärsyttäväkin. Elämäni koira joka tapauksessa ja sen pehmeää pusuttelevaa olemusta on mukava rutistaa niin iloissa kuin suruissakin.


Indin kaveriksi ostin isältäni huskypennun vuonna 2005. Tuo lumivalkoinen narttupentu sai nimekseen Everest mutta tuttavallisemmin sitä kutsutaan vain Eveksi. Eve on aina ollut vähän omalaatuinen tapaus jopa huskyksi. Se on hyvin valikoiva ihmisten suhteen. Villi, vapaa ja itsenäinen sielu mutta silti ihan minun koirani. Eve aiheutti kolmen ensimmäisen elinvuotensa aikana kovasti päänvaivaa tekemällä tarpeitaan sisälle ja tuhoamalla milloin mitäkin pientä mutta onneksi ne päivät ovat jääneet taa :) Indi ja Eve ovat parivaljakko, joka säätelee paljon meidän ja etenkin minun elämääni. Tällä kertaa päätimme ottaa heidät mukaan asumaan Islantiin ja se päätös vasta päänvaivaa aiheuttikin :)


Koirien ja ponin lisäksi minulla on ollut lapsesta asti vaihteleva määrä erilaisia jyrsijöitä ja kaneja. Islantiinmuuton jälkeen meni melkein neljä vuotta ennen kuin meille tuli taas jyrsijöitä taloon kahden hiiritytön muodossa. Tulevaisuudessa haaveilen maatilasta, jolla voisin pitää vaikka minkälaisia eläimiä ja harrastaa puutarhanhoitoa yms. Eläinten ja kasvien lisäksi harrastuksiini kuuluu vahvasti valokuvaus sekä ruuanlaitto ja silloin tällöin myös käsityöt.

No mistä tässä blogissa sitten on oikein kysymys? Tämä on tällainen meidän elämän tapahtumien talletuspaikka. Tarinointia arjesta ja juhlasta maustettuna suurella määrällä valokuvia. Aikaisemmin pidin vuosikausia samannimistä blogia kuin tämä mutta laitoin blogin ensimmäisen lapsemme synnyttyä salaiseksi. Nyt halusin kuitenkin taas julkisen blogin ja jatkan samaan malliin kun ennenkin, sillä erotuksella, että kasvokuvia lapsistamme ei tänne valitettavasti tule.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti