lauantai 14. maaliskuuta 2009

TGI Friday!

Eli thank God it's Friday. Tämä on yhden kansainvälisen ravitolaketjun nimi ja käytiin siellä monesti syömässä Reykjavíkissa. Mut eipä käydä enää nyyh :/ No jokatapauksessa eilinen perjantai oli hyvä päivä. Mä sain varmistuksen sille että pääsen siihen yhteen harjoittelupaikkaan ja kai voin sen julkistaa nyt sitten :) Elikkäs lähden Utsjoelle Turun yliopiston ja RKTL:n Tenojoen lohiprojektiin auttelemaan. Mä olen ihan hirveän innoissani kun en koskaan ole ollut lapissa ja pääsen tekemään kaikkea hienoa. Majoitus on ilmainen ja siellä on myös netti niin pääsen kertomaan kuulumisia myös tänne. Utsjokihan on ihan Norjan rajalla niin ylhäällä kuin vain Suomessa pääsee, joten me tullaan varmaan käymään Norjankin puolella Jäämerellä. Siellä on varmaan upeat maisemat ja toivottavasti mieskin pääsee käymään siellä jossain vaiheessa. Lähtö on vasta kesäkuun puolessa välissä että siitä sitten enemmän myöhemmin. Kuitenkin on ihanaa päästä eroon siitä stressistä että saako paikan vai ei. Eilen sitten juhlistin tapausta tekemällä meille hirmu hyvää lammaspastaa ja sen kanssa oli punaviiniä, rahatilanteesta huolimatta :) Laitoin pastan sekaan jämät aurinkokuivattutomaatti-tuorejuustosta, pestoa ja puristettua valkosipulia, tuoretta rucolaa ja mausteita mm. kuivattua basilikaa. Liha oli itseasiassa oikeasti lammasta, ulkofilettä eikä karitsaa niin kuin yleensä myydään. Se oli ihan yhtä hyvää vaikka hippasen sitkeämpää ja edullisempaa. Ja plussana vielä että sitä löytyi Wiklundin s-marketista lihatiskiltä.

Olin jo aloittanut syömään kun muistin ottaa kuvan.

Eilen koulussa meillä alkoi kalaveden hoidon kurssi ja pyydysrakennuksen eka käytännöntunti. Pyydyskurssilla harjoiteltiin tekemään erilaisia solmuja ja pleissaamaan köysiä. Nämä kurssit kuulostaa ehkä oudoilta ja moni varmaan luulee että meistä tehdään jotain kalastajia täällä mutta ei se niin ole. Meidän täytyy vain osata tehdä käytännöllisiä juttuja, mitä meidän töissä saattaa tulla eteen, kuten esimerkiksi korjata verkko, jossa on reikä. Tai jos ollaan merellä ottamassa vesinäytteitä ja moottoriin tulee vika niin on se kiva että me ollaan perehdytty se muutama tunti venemoottoreihinkin :) Eihän iktyonomeista mitään mekaanikkoja tai kalastajia tule vaikka meillä muutama hassu tunti näitä aineita onkin. Ja ne tunnit oli tosi hauskoja. Opettaja heittää kokoajan hassua herjaa ja me saadaan omilla köydenpätkillä harjoitella niitä juttuja. Tuolla tunnilla opittiin siansorkka, paalusolmu ja jalussolmu ja että miten köysi päätellään pleissaamalla ja miten siihen tehdään kestävä lenkki. Mä osasin tuota pleissaamista jo ennestään kun koiravaljakon liinat tehdään sillä tavalla.

Tämä on sieltä verstaalta, missä harjoiteltiin solmuja yms.

Pieni rysä.

Ahkerat opiskelijat harjoittelevat :)

Tämmöset kappaleet pleissattiin. Kumpikin oli aluksi suora pätkä köyttä. Mä toin ne kotiin ja niistä tuli heti Indin ykkösleluja :)

Päät tungetaan tuolleen toisen köyden sisälle.

Tämä on tekniikkahallista, mikä on samaa rakennusta kuin se verstas. Tuolla me tutkittiin niitä moottoreita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)