tiistai 1. kesäkuuta 2010

Iltarusko

Olen varmaan unohtanut mainita että Islannissa oli ne kunnallisvaalit lauantaina. Saattaa kuulostaa mitättömältä mutta siellä se on iso asia. Reykjavíkin ehdokkaat käyvät paneelikaskusteluja televisiossa ja äänestystä seurattiin tiiviisti yötä myöten. Islannissa ei äänestetä henkilöitä vaan puolueita, joilla on semmoiset ehdokaslistat. Puolueen ehdokkaat ovat listassa järjestyksessä ja listalta ehdokkaita pääsee kunnan "hallitukseen" niin monta kuin puolue saa paikkoja äänten perusteella. Enemmistön saaneen puolueen listan ykkösenä olevasta henkilöstä tulee sitten pormestari. Suokaa anteeksi huonot termit mutta en ole kovinkaan perehtynyt noihin politiikan saloihin :) No kuitenkin se Besti Flokkurin sai Reykjavíkissa enemmistön eli 6 paikkaa viidestätoista ja sen listan ykkösestä Jón Gnarrista tulee pormestari, jee :) Hän on näyttelijä ja näytteli mm. Georg Bjarnfreðarsonia Næturvaktin nimisessä sarjassa ja sen jatko-osissa ja Bjarnfreðarson nimisessä elokuvassa. Hauska tyyppi Myös miehen isä oli yhden puolueen listalla Húsavíkissa ja pääsi sinne kunnan hallitukseen/valtuustoon/mikälie onkaan...

Täällä on käyty tänään kiihkeitä maailmanpoliittisia keskusteluja niin kuin varmaan monessa muussakin kodissa näinä päivinä. Ollaan kummatkin tavallaan kiinnostuneita ja aika yleissivistyneitä, mitä tulee maailman tapahtumiin ja historiaan. Toisaalta minusta on jännittävää seurata maailman tapahtumia ja olla niin pieni tekijä suurissa asioissa mutta toisaalta haluisin puhaltaa pilliin ja laittaa kaikki typerät valtion järjestykseen ja maan pinnalle takaisin. Miksi ei kaikki vaan vois keskittyä elämään omaa elämäänsä rauhassa. Noilla suurilla poliittisilla asioilla, maailman sodilla, uskonnoilla ja muilla on kuitenkin niin pienen pieni osuus ihmiskunnan historiassa. Ollaan nyt Euroviisujen, kevään ja kaiken muun kunniaksi piru vie kavereita kaikki keskenämme!

Mulla on ollut yksi projekti suunnitelmissa muutaman vuoden. Haluaisin kuvata kotini ikkunasta avautuvan maiseman vuoden jokaisena päivänä. Ja koota niistä sellaisen nettinäyttelyn :) Olen harrastanut eri säätilojen kuvaamista ikkunasta enemmän tai vähemmän tietoisesti tässä ja edellisessä asunnossa Islannissa. Ehkä sitten seuraavassa asunnossa, missä tulee vuosi asuttua. Heinäkuussa tulee kaksi vuotta täyteen tässä asunnossa. Tässä muutama kuva eiliseltä yhdentoista aikaan illalla ja sitten kaksi kuvaa sunnuntai yöllä kolme aikaan.








Sain A:lta terhakan tomaatintaimen, tomaatteja odotellessa :)

Tämän kaivoin kaapin kätköistä ja pesin pois ihmeelliset tahrat. Se on mun ylppärimekko neljän vuoden takaa. Mä oon kriiseillyt täällä et mitä ihmettä laitan päälleni viikonloppuna serkun ylppärijuhliin? En omista mitään aikuismaista ja tyylikästä päälle pantavaa. Ainut mekko, jonka voisin haluta laittaa on ihmeellistä kyllä vähän liian nafti tosta rintamuksen kohtaa eh. Kuka noita vermeitä oikeen suunnittelee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)