torstai 17. kesäkuuta 2010

Terveisiä makujen maailmasta

Sain mummulta tuollaisen salaattikirjan, jonka sivuja olen selaillut kuola valuen :) Ihania ja erikoisia ruokaisia salaatteja mutta myös ihan vaan lisäkesalaatteja ja alkupala hienouksia. Kirjan salaateista inspiroituneena olenkin viime aikoina koittanut väsäillä vähän kaikenlaista enemmän tai vähemmän onnistuneesti :)


Esimerkiksi tämä katkarapuleipä oli ihan ok mutta valmiiksi yrtti-valkosipuli marinoidut katkat ei saaneet pisteitä.

Ja tämä halloumikokeilu... En ollut koskaan ennen syönyt tai ostanut halloumia mutta tiesin että monet tykkää ja sitä grillataan ja paistetaan. Sivelin viipaleita marinadilla mutta ne maistuivat lähinnä yli suolaiselta leipäjuustolta. Ei mikään ylläri herkku siis meille ainakaan ekalla yrittämällä :) Kaverina olleet rucola, kesäkurpitsat ja artisokat katosivat kyllä nopeasti parempiin suihin.
Possua salaattipedillä meni kummallekin hyvin alas pääruokana. Salaatissa tammenlehtisalaattia, punasipulia, uunikuivattuja pisaratomaatteja ja avokadoa. Tuo tammenlehtisalaatti oli ostettu torilta ja se kesti tosi pitkään hyvänä jääkaapissa ja käytin sitä monta kertaa, iso kun oli.

Tämä "perunasalaatti" oli tosi hyvää! Uusia perunoita, bulgarian jogurttia, majoneesia, valkosipulia ja pippuria. Sitä syötiin possusalaatin kanssa.

Ja tästä inspiroituneena menin ja ostin...

...muikkuja :) Pieniä sieviä olivat ja miehen mieliksi perkasin selkärangankin pois. Sen mielestä kaikki kolmea kymmentä sentiiä pienemmät kalat on kissan ruokaa heh. Söi kuitenkin mukisematta kaikki muikut mitä olin lautasellensa hienosti asetellut :)


Muikkujen kanssa vähän valtameren makuja.

Nätit fileeni paistumassa. Tämä oli siis ensimmäinen kerta kun ostan tai teen jotain muikuista itse. Piti soittaa mummulle ensin ja varmistaa teko-ohjeet :)

Ja tämmönen herkkuannos siitä sitten kehkeytyi.

Eilen päätin että nyt on saatava urugualaista viiniä ja niinpä lähdettiin Prismaan ja Alkoon ostoksille. Ei siellä tietenkään ollut sitä urugualaista mutta päätin koittaa sitten kreikkalaisen Tsantalin Rapsani nimistä pulloa. Ja oli kuulkaa hyvä ostos! Tykättiin siitä kummatkin tosi paljon välimeren goudan kanssa. Mieskin, vaikka se ei niin viinimiehiä olekaan. Siellä oli toinenkin Tsantalin viini mutta juuri tämän Rapsanin piti olla hyvää juuston kanssa. Seuraavaksi koitetaan sitä toista jonkun ruuan kanssa. Rapsani oli valmistettu jostain paikallisista minulle tuntemattomista rypälelajikkeista, jotka kasvavat Olympos vuoren rinteillä :)

Ja Midsomerin kunniaksi juotiin alkujuomaksi tämmöinen englantilainen ale.

Tosi kiva ilta oli meillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)