tiistai 29. kesäkuuta 2010

Yssin

Nyyh nyt se sit meni. Sinne meni kotiansa olemaan. Vasta elokuussa taas tavataan :/ Oon ihan kädetön kaikessa tässä yksin asumisessa. Koitan pitää järkeni vaan päässä ja haaveilla lomasta :) Ei oikeen oo kirjoitusinspis taas kohillaan... Eilen oli pitkä päivä Merikarvialle edestakaisin ajaessa. Yksin monta tuntia yksinäisillä teillä. Kuumakin on täällä. Niin kuuma että piti ostaa shortsit ja pari paitaa alesta. Lähden viikonlouksi Göteborgiin tädin synttäreille ja siellä ulkomailla, siellä hienolla Ruotsin maalla pitää olla sellaiset muodikkaat pikkushortsit katsokaas. Ja sellainen kevyt isohko huljuva paita menee pikkushortsien kanssa. Kun vielä sais valkoiset reidet väritettyä jollain!

Juhannus meni kotona kahdestaan ihan rauhassa ollessa hyvän ruuan parissa. Aika lammaspainottaista oli sapuskat, ensin paahtopaistia ja sitten potkaa. Potkia en ollutkaan ennen ostanut mutta kauppahallissa ne osuivat silmään ja olivat aika edullisiakin. Ja tällä reseptillä niistä tuli NIIN hyviä! Liha oli niin pehmeää ja ihan suli kermaisen sienikastikkeen kanssa suussa. Ehdottomasti teen uudestaan. Oma versio poikkesi kuitenkin vähän koska olin marinoinut potkia vuorokauden ennen kuin päätin tehdä tuon reseptin mukaan. Marinadissa oli yrttejä, valkosipulia, oliiviöljyä, hunajaa, sitruunan mehua ja kuorta ja hiukan savun makuista barbeque soosia. Illalla syötiin juustoja, rypäleitä, patonkia, tuorejuustoa, tzatzikia ja kylmäsavulohta.
Paahtopaistit marinoitumassa.

potkat

Tein muutaman viillon ja tungin valkosipulia ja yrttejä reikiin.

Paahtopaistista tuli tosi rosé ja mureaa, just the way we like it!

Potkat uuniliemessä.

Liha lähti todella helposti irti luusta. Repsotti noin jo valmiiksi.



Tätä täytyy ehdottomasti kokata sellaisille henkilöille, jotka vierastavat vähän erilaisia ruhon osia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)