Nyyh nyt se sit meni. Sinne meni kotiansa olemaan. Vasta elokuussa
taas tavataan :/ Oon ihan kädetön kaikessa tässä yksin asumisessa.
Koitan pitää järkeni vaan päässä ja haaveilla lomasta :) Ei oikeen oo
kirjoitusinspis taas kohillaan... Eilen oli pitkä päivä Merikarvialle
edestakaisin ajaessa. Yksin monta tuntia yksinäisillä teillä. Kuumakin
on täällä. Niin kuuma että piti ostaa shortsit ja pari paitaa alesta.
Lähden viikonlouksi Göteborgiin tädin synttäreille ja siellä ulkomailla,
siellä hienolla Ruotsin maalla pitää olla sellaiset muodikkaat
pikkushortsit katsokaas. Ja sellainen kevyt isohko huljuva paita menee
pikkushortsien kanssa. Kun vielä sais valkoiset reidet väritettyä
jollain!
Juhannus meni kotona kahdestaan ihan rauhassa
ollessa hyvän ruuan parissa. Aika lammaspainottaista oli sapuskat, ensin
paahtopaistia ja sitten potkaa. Potkia en ollutkaan ennen ostanut mutta
kauppahallissa ne osuivat silmään ja olivat aika edullisiakin. Ja
tällä
reseptillä niistä tuli NIIN hyviä! Liha oli niin pehmeää ja ihan suli
kermaisen sienikastikkeen kanssa suussa. Ehdottomasti teen uudestaan.
Oma versio poikkesi kuitenkin vähän koska olin marinoinut potkia
vuorokauden ennen kuin päätin tehdä tuon reseptin mukaan. Marinadissa
oli yrttejä, valkosipulia, oliiviöljyä, hunajaa, sitruunan mehua ja
kuorta ja hiukan savun makuista barbeque soosia. Illalla syötiin
juustoja, rypäleitä, patonkia, tuorejuustoa, tzatzikia ja
kylmäsavulohta.
Paahtopaistit marinoitumassa.
potkat
Tein muutaman viillon ja tungin valkosipulia ja yrttejä reikiin.
Paahtopaistista tuli tosi rosé ja mureaa, just the way we like it!
Potkat uuniliemessä.
Liha lähti todella helposti irti luusta. Repsotti noin jo valmiiksi.
Tätä täytyy ehdottomasti kokata sellaisille henkilöille, jotka vierastavat vähän erilaisia ruhon osia :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)