lauantai 27. joulukuuta 2008

Home sweet home ja taateleita

Ihanaa olla taas kotona! Borta bra men hemma best niin kuin ruotsissa sanotaan :) Joulu meni mukavasti syöden ja leffoja katsellen. Saldona ainakin kummatkin Bridget Jonesit, Vanity Fair, Lost in translation, Unna ja Nuuk, Mamma mia ja viisi tuntia putkeen BBC:n Pride & Prejudice. On se Colin Firth vaan ihana Mr. Darcyna kaikkina aikakausina :) Toi BBC:n Ylpeys ja ennakkoluulo tv-sarja vuodelta 1995 on kyllä tosi hyvin kirjaan perustuva. Tykkäsin siitä paljon enemmän kuin siitä uudesta leffasta missä on Keira Knightley. Unna ja Nuuk sai pisteitä koska ne oli oikeesti ottaneet asioista selvää! Eli kun siellä oli kaksi kivikautista heimoa, joista toinen puhui jotain esisuomea kielenään ja toinen puhui sitten jotain skandinaavista kieltä. Ja tämä kieli kuulosti islannilta :) Tutkijat on selvittäneet että koko skandinaaviassa olis puhuttu yhtä samantapaista kieltä ja islantilaiset ainoina olis säilyttäneet sen kielen lähes sellaisena kuin se on ollutkin koska ne on olleet eristyksissä siellä saarellaan. Muut skandinaavian maat on olleet niin kytköksissä euroopan kieliin että ne on erilaistuneet siitä vanhasta kielestä mitä ehkä on puhuttu. Katselin myös Apassionata hevosshowta ja siinä oli yks numero, jossa oli islanninhevosia. Sen yhteydessä näytettiin hienoa kuvaa Islannin luonnosta ja laulaja Arndís Halla lauloi tosi kauniisti samalla.

Jouluaatostahan mä en ole kertonutkaan. Se meni niin kuin jouluaatto aina eli aamulla riisipuuroa ja kuusen koristelua. Päivällä sauna ja joulupäivällinen ja illalla lahjojen avaaminen ja telkkarinkatselua. Kaikki sai kivoja lahjoja vaikka lahjojen määrä on näin iän karttuessa hieman pienentynyt tai muuttunut setelimuotoon :) Mutta mulla on vielä toinen joulu tulossa 30. päivä kun mies on tullut takaisin. Silloin me annetaan toisillemme lahjat myös. Tänään mä ostin sen kinkun ja huomenna se pääsee uuniin paistumaan. Kannatti odottaa joulun jälkeen koska kaikki kinkut oli 50 % alennuksessa!

Tänään mä siis pääsin kotiin ja kerkesin jo käymään kaupungillakin. Palautin muutaman kirjaston kirjan ja käytiin kaverin kanssa Konttorissa syömässä. Oli aika hauska ravintola, jossa ei oltu ennen käyty eikä hintakaan pilviä hiponut. Mulla oli velkasaneeraajan pariloitua kananrintaa suppilovahverokastikkeella. Menussa oli tosi hauskoja pankkimaailman nimiä kaikelle. Suosittelen! Huomenna olisi tarkoitus mennä kattelemaan rakettimyyjiä ja ostaa pähkinäsakset ja paistomittari paisteille.

Tämä ilta kulunee taateleiden ja Italialaisen Inycon shiraz-viognier viinin seurassa :)

Mun koristelema piparitalo.

Kaikki keittiökamat, jotka sain lahjaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)