maanantai 9. elokuuta 2010

Talli

Me siivottiin äitin kanssa talli oikein perusteellisesti viime viikolla ja otin vähän kuviakin kun kaikki on tiptop. Oikeasti ei se kovin likaiselta näytä muutenkaan kun äiti on sellainen siisteysfriikki :) Iskä on rakentanut meidän tallin vanhan navetan pohjalle ja se on tosi hyvä ja hieno talli, jota kelpaa esitellä. Ainakin mun mielestä :) Lumenen karsinan lisäksi siellä on pentutarha, jossa koirat synnyttää ja hoitaa pentunsa kun ne on pieniä. Tallissa on etuovi ja takaovi ja vielä sisäänkäynti autotallin puolelta. Myös pentutarhasta on sellainen koiranluukku ulkotarhaan mutta se on kiinni kun siellä ei ole koiria. Tallista pääsee myös ylisille ja sieltä on heinäluukku alas talliin. Lumppu pääsee talliin aina yöksi kun ilmat alkavat kylmetä ja piha muuttuu märäksi. Ehkäpä lokakuusta huhtikuun loppuun kestää tallikausi. Se onkin talvella yleensä norkoilemassa tallin edustalla paljon ennen kuin sen viitsii laittaa sisälle.


Karsina, pentutarha ja takaovi.

Karsina ja oikealla etuovi.

Karsinasta katsottuna harjahyllykkö ja sisäänkäynti autotalliin.

Karsina kalteriikkunoineen ja oikealla etuovi. Lumppu kävelee aina itse nätisti ulos ja sisään kun avaa vain ovet sille.

Varusteita ja vasemmalla ovi ylisille. Vain 2/3 lattiasta on valettu uusiksi ja vanhat lehmien syöttökaukalot on jätetty jäljelle muistoksi.

Vanhaa lattiaa.

Lumpun karsinaan mahtuisi asumaan vaikka miten iso heppa ja kyllä tuonne toisenkin karsinan rakentaisi jos tarve olisi.

Heinäluukku katossa.


Tämä pelto on vuokrattu Lumenen laitumeksi ja se onkin ihan meidän tontin takana metsien ympäröimänä.


Tuosta oikeasta reunasta menee polku meidän pihalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)