maanantai 16. elokuuta 2010

Yhden makrillin tarina

Kuvia on kertynyt niin paljon että on pakko aloittaa jo jostakin. Vaikkapa tästä meidän tämän päivän ateriasta :)

Me tultiin miehen kanssa tänne pohjoiseen lauantai-iltana eikä tehty oikein mitään erikoista sitten enää sinä iltana. Eilen oltiin auttamassa iso osa päivästä kaupalla kunnes miehen veli Á tuli päästämään meidät pois. Me ollaan nyt oltu ihan kolmestaan nyt kun miehen isä jäi vielä Reykjavíkiin ja tulee kai keskiviikkona. No mutta kuitenkin eilen käytiin uimassa töiden jälkeen ja sitte illalla mentiin satamaan kalastamaan. Saatiinkin turska ja makrilli ja sitten vähän vahingossa ihan hyvän kokoinen kampela :) Bongailin myös joka puolella ajelehtivia meduusoja ja meritähdenkin näin laskuvesirajassa. Myrskylinnut pitivät meille seuraa ja muutaman kerran hipaisivat siimojakin. Ohi purjehti päivän viimeisiä safariveneitä satamaan ja oli oikein mukavaa.

Tyypilliseen Islantilaiseen tapaan täällä on ollut koko ajan pilvistä ja sateista mutta eilen illalla aurinko näyttäytyi aika lämpimästi. Kuvista saa sitten ainakin karun todellisen kuvan säätilasta :) Me odotetaan vähän parempia ilmoja että päästäisiin tekemään retkiä lähiympäristöön ja Flateylle. Huomenna menen kuuntelemaan koulukavereiden kanssa valasluentoja ja sitten kokoustan hieman siitä opparista. Siinäpä se tän reissun virallinen puoli olikin :) Muuten on jäänyt päällimmäisenä tähän mennessä mieleen rentous, ihanat sängyt/petivaatteet, turistit ja hyvät ulkosyömiset.

Mutta se makrilli. Á sen nappasi ja mies onkii taustalla.

Iktyonoomi hyökkäsi heti kalaparan kimppuun, verestin ja iskin kivellä hienosti tajun pois. Mies vaan hihkui vieressä että That's so cool! :D Ammattilaisen otteet nääs.

Ja fileerausiktyonomi tässä kuvassa.

Ja tänään kokkausiktyonomin makrillisessiot vol. 1.0

Sitruunaa, yrttejä ja valkkaria suurimmaksi osaksi tämä liemi. Aika syötävää olikin :)

Mutta kalan pienuuden vuoksi oltiin turvauduttu tähän take away lisäkkeeseen eli fish and chips Húsavík style.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)