torstai 12. helmikuuta 2009

Talous

Luin tuolta yhdestä seuraamastani blogista hyvän postauksen meille kaikille. He asuvat Yhdysvalloissa ja hän kertoo kuinka talouskriisin vaikutukset ovat joka paikassa nähtävillä. Ihmisillä menee talot alta eikä siellä ole mitään sosiaalijärjestelmää auttamassa. Me voitais olla onnellisia siitä että meillä on sellainen systeemi eikä hyväksikäyttää sitä lusmuilemalla vuosikausia ja alkoholisoitumalla. Monet nuoretkin vaan nauttii mukavasta elämästä valtion rahoilla tekemättä yhtään mitään. Toki myös monet maahanmuuttajat elää valtion rahoilla mutta se on valtion syy että näin saa tapahtua. Ei se vaikuta siihen etteikö me voitais ryhdistäytyä ja tulla toimeen omillamme ellei sitten oikeasti ole joku kunnon syy. Miettikää nyt kun toinen on työttömänä koska se on mukavaa ja toinen raataa koulussa pitkät päivät ja koittaa sijoittaa tulevaisuuteensa. No eiköhän tämä työtön saa enemmän rahaa kuin se opiskelija!! Onhan se hyvä että sitä työttömyyskorvausta saa kun oikeasti tarvitsee mutta että monta vuotta vaan lusmuilee ja keplottelee itsensä mitä erinäisimmillä syillä irti työkkärin työtarjouksista... Näin siis ihan oikeasti tapahtuu.

Mäkin lusmuilen nyt muutaman tunnin aamusta ja meen kouluun vasta yhdeksitoista. Mulla on kaikenlaista kouluhommaa eikä niitä vaan muuten kerkeä tekemään kun koulua kestää tänään kahdeksaan asti illalla. Illaksi jää vain tehdä powerpoint esitys meidän liikesuunnitelmasta ja lukea huomiseen kokeeseen. Jip jei!

Me järkätään oppilaskunnan kanssa sellainen talvirieha hiihtoloman jälkeen ja tein facebookryhmän, mihin kaikki meidän koulusta on kutsuttu. Sitten sinne oltiin kirjoiteltu näin:

"kyl noi talviriehat tiedetään, paraisten poliisi on silloin työllistettynä ainakin seuraavana päivänä ku kaikki hullut uhkaa hypätä katolta ja kaikkee muuta et ei kiitos!!!!"

Tosi mukavaa et porukka on näin osallistuvaista. Siihen meidän tapahtumaanhan ei kuulu ryyppääminen tai katoilta hyppinen mitenkään vaan joukkuekilpailuja palkintoineen sekä mehua ja makkaraa evääksi. Ihmiset voi sitten ihan itse huolehtia omasta käyttäytymisestään ja työllistää Paraisten poliisia niin paljon kuin haluaa. No moni on lähdössä mukaan joka tapauksessa ja mä olen varma että meille tulee hauska rieha kuitenkin :)

Väsäsin yks päivä yksinkertaisen mutta maukkaan salaatin. Avokadoa, punasipulia, fetaa, nachoja, pippuria ja oliiviöljyä.

Tätä syödään tänään kolmatta päivää. Kalakermaperunavuoka kylmäsavulohella, fetalla, punasipulilla ja valkosipulilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)