torstai 8. tammikuuta 2009

Synttärit juhlittu

Täytyy vähän päivitellä tännne viimepäivien tapahtumia kun ei ole tullut kirjoitettua hetkeen. Eilen vanhenin taas vuodella ja nyt siis lasissa 22, täytyypäs muuttaa toi esittelyteksti tosta :) Meillä oli kahden luokkakaverin kanssa yhteiset synttärit ja vieraita oli paljon. Juhlat meni musta oikein kivasti mutta sitten päätin lähteä muiden mukana baariin ja sen jälkeen alamäki alkoi. Ensinnäkin porukka jakaantui johonkin kolmeen eri baariin ja kun päästiin baariin niin en taaskaan viihtynyt yhtään. Olin jo aikasemmin päättänyt että meen juhlista suoraan kotiin mutta en taaskaan kuunnellut itseäni :( Kotiin kun päästiin niin oli vähän erimielisyyksiä ja ekaa kertaa ikinä nukuttiin eri huoneissa saman katon alla :( Noh kyllä me aamusta jo oltiin niin leppyneitä että siirryttiin samaan sänkyyn. Sain kivoja lahjoja mutta haen ne vasta tänään sieltä juhlapaikasta ja tutkin niitä paremmin. Mieheltä sain lahjaksi wow-lisäosan ja paistomittarin ja appivanhemmilta sellaisen lämpimän merinovillaisen kerraston. Eli ehkäpä ensivuonna uudestaan tällä konseptilla mutta ilman sitä baariosaa...

Perjantaina oli koulussa viisi tuntia yrittäjyyskurssia ja se tuntuu tosi kivalta. Heti tuli semmonen olo että vois perustaa oman yrityksen :) Se opettaja on myyntityön koulutusohjelmasta Turun toimipisteestä ja kyllä huomaa että meininki on hieman toinen. Kun tuolla meillä on ehkä vähän liian helppoja noi kurssit ammattikorkeakoulu tasolle. Illalla kokkailtiin meille herkkuja karitsan paahtopaistista. Lisänä niitä sokeriperunoita ja porkkana-purjo-retiisi salaattia sekä punaviinikastiketta. Kastike lähinnä oli epätyydyttävää mutta se varmaan johtuu huonosta merkistä... Onneks meni viimeinen pussi siitä pakkauksesta. Viinikään ei tällä kertaa miehen mielestä osunut ihan nappiin mutta musta oli ok :) Se oli jännä Sisilialainen Chiaramonte punaviini ja se on tehty nero d'avola rypäleistä. Täksi päiväksi mulla on suuria suunnitelmia tehdä itse hampurilaisia ja asentaa se lisäosa.

Torstain koulujutuistakin piti kertoa elikkäs päästiin silloin harjoittelemaan kirjolohien lypsämistä ja laitettiin alulle uusi kirjolohisukupolvi koulun laitokselle. Äiti sekä "isä" kuoli synnytyksessä mutta lapset toivon mukaan voivat hyvin... Kaikkea ne kalat joutuu kokemaan että meistä tulis hyviä kalojenkäsittelijöitä, raukat. "Isä" siksi että maiti saatiin oikeasti tyttökalalta, jota on vähän peukaloitu niin että se tuottaa maitia. Voin selittää paremmin kun tajuan sen paremmin itsekkin :D Nyt mä osaan siis tappaa kalan oikeaoppisesti, perata sen ja jopa "tehdä" kalan poikasia. Tutustuttiin myös siihen mitä kalalle tapahtuu kuoleman jälkeen kalanjalostuksen tunnilla. Menen ihan sekaisin tuossa jalostus sanassa kun olen tottunut siihen että se tarkoittaa esimerkiksi rotukoirien jalostusta mutta tässä tapauksessa se onkin kalan jatkojalostamista joksikin tuotteeksi... Oppisin hienon uuden termin: rigor mortis eli kuolemisjäykkyys. Kyllä me vaan opiskellaan hienoja asioita! Aika rankka kahdeksan tunnin päivä oli se torstai mutta ens torstaina olis sitten 11,5 tunnin päivä tiedossa kun ranska alkaa huh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)