maanantai 19. tammikuuta 2009

Säästölinjalla

Mä inspiroiduin yhdestä blogista ja päätin pitää kahden viikon tuhlaamattomuusjakson. Eli pyrin tuhlaamaan mahdollisimman vähän rahaa silti tinkimättä syömisestä jne. eli kaikki turhuus pois. Tässä tulee kyllä olemaan muutama isompi investointi mutta niitä ei lasketa kun ne on ihan pakkoja mm. isän 50 vuotislahja. Hyvin on ainakin tämä eka päivä mennyt :) Aion siis kirjata kaikki kulutetut rahat tältä ajalta ylös. Nyt leikkaan kynnet kun en osaa kirjottaa pitkillä kynsillä... No niin nyt on helpompaa. Mies alkoi siis tänään töihin ja on koko viikon iltavuorossa :( Mä saan hengailla taas yksinäni ja jouduin viemään koirat yhtäaikaa pihalle... Meni itseasiassa yllättävän hyvin. Indi sekoilee nyt tossa semmosen "moukari" pallon kanssa ja onnistui äsken heittämään sen kirjahyllylle kirjojen taakse! Se saa aina ihmeellisiä leikkimiskohtauksia kun tullaan ulkoa tai sitten se haluaa leikkiä Even kanssa lenkin lopussa. Mä en yleensä anna jos kumpikin on kiinni kun hihnat sotkeutuu ja ne saattaa hermostua siitä. Silleen kyllä onnistuu että Eve on vapaana ja Indi valjaissa.

Australia leffa oli hyvä ja tosi pitkä. Hienoja maisemia, ah niin ihania hidastettuja ratsastuskohtauksia ja romantiikkaa. Oli siinä hauskojakin kohtia ja vähän dramaattistakin välillä. On se kyllä kamalaa miten niitä aboriginaalejakin on kohdeltu joskus ja vähän ehkä vieläkin. Koskahan siellä valitaan vaikka pääministeriksi aboriginaali? On tullut muuten luettua viimepäivinä aika paljon maahanmuuttaja mielipiteistä blogimaailmassa. En nyt rupea kauheasti analysoimaan niitä mutta sanon vain että ihan hirvittää millaisia blogeja löytyykään ja minkälaisia käsityksiä ihmisillä on asioista. Olen vähän huolissani maahanmuuttajien sopeutumisesta tähän yhteiskuntaan koska heitä käsitellään jotenkin hassusti niin että he tottuvat siihen että yhteiskunta kustantaa heidän elämisensä. Ei ole mikään ihme minusta... Onhan monet suomalaisetkin tottuneita siihen kun ei ole ketään, joka tulis raahaamaan kotoa väkisin töihin. Mikäs siinä elellessä jos ei kerran omatunto paina? Mutta kaikki toisen kansallisuuden tai uskonnon törkeä halveeraaminen ja niihin kohdistuva viha sekä inho on jotain niin käsittämättömän alhaista ja siis kenen vaan suusta olit sitten Suomesta tai mistä maasta vaan.

En halua tehdä blogistani kovin kärkästä mielipideblogia vaikka löytyyhän minulta, niitäkin... Parempi niin, saan kirjoitella täällä viattomista kokkailuista ja hömppäleffoista :) Kokkailuista puheen ollen eilen oli taas mureke/muussi päivä. Muussiin tuli myös vähän porkkanaa kaveriksi ja ajattelinkin joskus koittaa vaikka porkkana- tai lanttumuussia.

Koulussa oli tänään oppilaskunnan kokous ja mä pääsin taas sihteeriöimään. Hieman huolettaa kun ne "vanhat" konkarit on jäämässä pois kohta että osataanko me ollenkaan hoitaa sitä. Se jää nähtäväksi sitten. Tänään olis mulla vielä ohjelmassa hirveän tiskivuoren selvittäminen kun en jaksa kattella sitä niin kauan että mies hoitais sen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)