keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Meidän päivärytmi

Ajattelin vähän kertoa millainen arki ja päivärytmi meidän perheessä tällä hetkellä vallitsee. Moni asia varmasti muuttuu kun alan taas töihin ja M menee hoitoon ja syksyllä E:kin aloittaa koulun.

Arkiaamuisin meillä herätään seitsemän molemmin puolin. Viimeistään alan herättelemään lapsia puoli kahdeksalta mutta harvoin heitä tarvitsee herätellä. Aina se on joku lapsista, joka herää ja haluaa nousta ylös ennen varsinaista pakollista heräämisaikaa. Ja minä nousen sitten myös. Meidän arkiaamujen ohjelmaan kuuluu että lapset kerääntyvät sohvalle ja saavata lämpimät kaakaot käteensä ja katsovat telkkarista jotain samalla kun heräilevät rauhassa. Sillä aikaa mies on suihkussa, minä laitan päiväkotikassit valmiiksi ja valitsen päälle puettavat vaatteet. Sitten puetaan, harjataan hiukset ja pestään hampaat. Minä hoidan lapset kuntoon ja mies hoitaa itsensä kuntoon :D Kun kaikki ovat valmiita puetaan ehkä fleece tai villapaita ja pipo ja mies ja isot lapset lähtevät päiväkodille sekä töihin. Mies siis yleensä aina vie lapset hoitoon. Muiden mentyä annan M:lle aamiaista ja siivoilen kotia aamun jäljiltä. Asiat sujuvat pitkälti M:n tahdissa siihen asti että hän menee ensimmäisille päikkäreille ulos.

M:n päiväunien aikana teen mitä milloinkin huvittaa. Yleensä olen koneella mutta joskus katson jotain ohjelmia tai teen kotitöitä. Sitten M herää ja syödään yhdessä lounas siinä jossain puolenpäivän aikoihin. Hengaillaan yleensä vaan kotona tämäkin aika mutta toki joskus lähdetään jonnekin käymään. Sitten kahden maissa aletaan valmistautua isojen lasten hakuun ja lähdetään hakemaan heitä. M joko nukahtaa matkalla ja nukkuu koko hakemisen ajan vaunuissa tai nukahtaa vasta kotimatkalla ja ottaa päivän toiset päikkärit. Vaihtelevasti mennään joko suoraan kotiin tai vietetään aikaa ulkona ennen kotiin menoa. Kotona otetaan välipalaa ja monesti joku kaveri tulee jossain vaiheessa iltapäivää hakemaan E:tä ulos leikkimään tai joku pyytää kylään. I:kin leikkii E:n ja hänen kavereidensa kanssa jos eivät mene tästä meidän talolta minnekään. Välillä E menee viereiselle leikkikentälle ja sinne ei I vielä saa ilman aikuista mennä.

Mies saapuu kotiin töistä useimmiten puoli kuuden, kuuden maissa ja iltaruokaa meillä syödään yleensä puoli seitsemältä. M saa vielä iltapuuron sitten ennen nukkumaan menoa mutta isommat lapset eivät syö iltapalaa koska iltaruoka on niin myöhään. Puoli kahdeksalta aletaan iltatoimet ja tavoitteena on että kaikki lapset olisivat sängyssä kahdeksaan mennessä. Minä yritän mennä nukkumaan viimeistään yhdeltätoista ja yleensä siihen aikaan on M jo vaatimassa maitoa. Imetän vielä öisin ja varmaan neljä kertaa yössä luulisin. En niin laskeskele kun yritän olla stressaamatta asiasta ja hoitaa asian selllaisessa puoliunessa enkä kytätä kelloa :D

Viikonloppuisin on tietysti vähän eri siinä mielessä että I nukkuu päiväunet lounaan jälkeen mutta muuten kaikki on melko samanlaista. Herätään samaan aikaan kuin arkena ja nukkumaan mennään samaan aikaan. Nyt meillä on aika kätevästi niin että I ja M nukkuvat aika paljon ristiin eli ei tarvitse kolmea lasta hoitaa koko ajan kun ison osan ajasta on joku nukkumassa. Luulisin kuitenkin että M jättää toiset unet pois viimeistään kesällä ja sitten he kummatkin nukkuvat yhdet päiväunet samaan aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)