sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Pääsiäisviikko

Maanantai oli melko tavallinen päivä. Suuria ohjelmanumeroita olivat uimahallilla kadonneita uimalaseja etsimässä käynti ja päiväkodin jälkeen ulkona hengailu lapsien kanssa. Illalla syötiin ihanan epäterveellisesti englantilainen aamiainen pekoneineen papuineen päivineen. Meidän lapset rakastavat keitettyjä papuja. Illalla me miehen kanssa herkuteltiin jäätelöllä ja katsottiin uusin Game of Thrones jakso.

Tiistaina oli todella tuulinen päivä. Puuskat pahimmillaan 28 m/s ja valitsinkin suosiolla auton menopeliksi kun lähdin jälkikasvua hakemaan. Loppupäivä oltiinkin sitten kotosalla säältä suojassa ja pelattiin muun muassa korttia. Vähän erikoisilla säännöillä mutta jopa I 3v. sai olla mukana :) Illalla mies meni pesemään autoa ja minä töllötin sohvalla ohjelmaa viisitoistalapsisesta perheestä. Jotenkin aina tekee mieli lisää lapsia kun katselen sellaisia :D Onneksi meillä ei edes ole tarpeeksi ikää jäljellä ihan tuollaisen katraan hankkimiseen hehheh.

Keskiviikkona olikin viimeinen hoitopäivä ennen lasten ja miehen pääsiäislomaa. Mulla oli missiona saada auto, kämppä ja pyykkitilanne siihen malliin, että päästäisiin torstaina lähtemään Húsavíkiin. Pesukone siis lauloi ja lasten petivaatteet vaihtui. Lisäksi imuroin ja pesin auton sisältä M autokellarissa seuranani. Viihtyi ihan hyvin rattaissa imuroinnin ja osan pyyhkimisen ajan mutta sitten riitti. Lounaaksi tein varmaan ekaa kertaa ikinä tonnikalapastasalaattia ja NAM! En muista tykänneeni siitä koskaan mitenkään erityisesti mutta ainakin tämä oma versioni oli toimiva. Ihan semmonen perus oikeastaan ja kastikkeeksi täkäläistä pitakastiketta. Lasten kanssa vaan kotoiltiin päiväkodin jälkeen ja illalla vielä lisää siivoamista, pyykkäämistä sekä auton viimeistely.

Torstaina herättiin ja aloin määrätietoisesti pakkaamaan. Matkaan päästiin puoli yhdeltätoista. Minä pakkaan omat ja lasten tavarat ja mies sitten omansa :D Olin vain tyytyväinen ettei ollut koirian vielä lisähuolena. Vaikka olenkin jo aika pro pakkaamaan pesueelle tarvittavat kamat mukaan että ei siinä mitään. Suomeenkin mennessä pakkaan aina viimeisenä iltana kaiken, kun lapset ovat menneet nukkumaan. Sitä jotenkin vaan tietää kokemuksesta mitä pitää ottaa mukaan. Ei tarvitse miettiä kun kerää vaan kamat sinne laukkuun. Ja onhan meillä sitä tavaraa! Nytkin tuli mukaan pyörä, potkulauta, pari kypärää, vaunut jne. Range Roverin takatila on onneksi aika ihanan iso että kyllä mahtuu kun ei ole mitään koiriaakaan. Koirien aikana oli meidän farmari aivan tupaten täysi kun jonnekin mentiin koska koirat veivät kaiken tilan tavaratilasta. Nyt niinkuin yleensäkin meni matka mukavasti ja jotenkin todella joutuisasti, vaikka kaksi kertaa pysähdyttiinkin. Mentiin ihan ekaa kertaa uudesta seitsemän kilometrin pituisesta tunnelista Akureyrin ja Húsavíkin välillä ja sekin oli hauska kokemus sinänsä. Perille saavuttiin vähän ennen kuutta.

Perjantaina M heräsi taas minun makuuni aivan liian aikaisin mutta onneksi isommat jatkoivat autuaasti untaan kellarissa kun me poistuimme yläkertaan. I nukkui ihmeellisesti yhdeksään, mitä ei tapahdu siis koskaan. Myöhäisen heräämisen takia päätettiin olla edes yrittämättä päikkäreitä tuona päivänä. Päivän ohjelmaan kuului aivan ihanasta ilmasta nauttiminen mm. kotipihalla, uimapaikassa ja pienellä kävelyllä. Lämpötila kipusi jopa seitsemääntoista asteeseen mutta pysytteli suurimman osan päivää neljäntoista yläpuolella. Mieletöntä luksusta olla sisävaatteilla ulkosalla! Kunnon kansalaisina käytiin toki moikkaamassa miehen isoäitiä heti ensimmäisenä Húsavík päivänä. Hän oli kovin iloinen meidän vierailusta ja onneksi meidän lapset ei vierasta häntä tai mitään semmoista hankalaa.

Lauantaina herättiin taas jälleen kerran aikaisin ja aloitettiin päivä lastenohjelmilla. Täällä appiukkolassa kun on niin hyvä valikoima kanaviakin että lapset näkevät ihan uusia ohjelmia. E varsinkin jaksaisi katsoa telkkaria kauan mutta onneksi täällä on muutakin tekemistä. Lauantai-aamupäivällä käytiin esimerkiksi kävelemässä kivoilla poluilla ja heittelemässä haketta lampeen sekä vähän leikkipuistoilemassa ennen kotiinpaluuta ja lounasta. Hieman haittaa tekemisiä nuo lasten päiväunet kun M nukkuu kaksi kertaa päivässä ja I siinä välissä sitten. Mielellään pitäisin heillä tutut rytmit mutta sitten ei päästä kyllä yhdessä paljoa mitään erikoisempaa tekemään. Loppupäivästä käväistiin vielä uimassa ja illalla syötiin maittava English breakfast taas. 

Sunnuntaina oli lapsilla hauskaa tiedossa pääsiäismunien etsinnän merkeissä. Kumpikin sai yhden ison suklaisen, jossa karkkia, sananlasku ja tatuointi sisällä. Täällä on tärkeä se sananlasku ja kaikissa täkäläisisiä suklaamunissa sellainen on sisällä. Toisenlaiset munat eivät ole oikeastaan ollenkaan niin suosittuja täällä. Kindereitä löytyy ympäri vuoden mutta siihen se sitten jääkin. Lapset löysivät munansa nopeasti ja mussuttivat karkkejaan onnessaan. Vähän käytiin kuitenkin taas ulkoimassa lähileikkipaikassa ennen lounasta ja I:n unia. Perjantaina ilma oli vielä lämmin mutta siitä se sitten alkoi tasaisesti kylmenemään :/ Iltaruuaksi sunnuntaina oli perinteinen islantilainen lammasateria karamelliperunoineen, punakaaleineen päivineen. M tykkäsi kuin hullu puurosta :D

Koristuksia kotosalla.



Maisemia matkalta.




 Kaikki ainakin melkein unessa.

Perillä Húsavíkissa.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)