sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Vanhempainvartteja ja epävakaista säätä

Ajattelin kokeilal tällaista että postaisin kerran viikossa ja se päivä olisi sunnuntaisin. Haluan palata aktiivisen bloggauksen pariin mutta pitää sen jotenkin järkevällä tasolla. Katsotaan, jos tällaisista viikkopostauksista olisi mihinkään. Tai voihan olla että postailen sinne väliinkin jotain. täytyy katsoa miten tämä tulee menemään :)

Maanantaina oli ihan tavallinen päivä sinänsä. Ihan arki koitti taas ja isot lapset hoidossa. Sunnuntaina oli käynyt Toys R Ussin loppuunmyynnissä ostelemassa vähän joululahjoja ja Hama helmiä sekä muovailuvahaa lapsille. Maanantaina lapset saivat siis muovailla päiväkodin jälkeen ihan upouusilla muovailuvahoilla ja sekös vasta oli todella mieluista puuhaa.

Tiistaina kävelin läheiseen kauppakeskittymään M:n kanssa tarkoituksenani ostaa pari synttärilahjaa kahdelle pojalle E:n ryhmässä ja tavata ranskalainen äitikaverini S ja hänen poikansa K. K on vain kuukauden M:ää nuorempi ja heidän kehitystään on aina hauska verrata kun nähdään. Tavataan sillä lailla säännöllisen epäsäännöllisesti. Tällä kertaa treffattiin siellä kauppakeskittymän uudessa leipomossa. Käytiin sitten vielä yhdessä kaupassa ja sitten kävelin M:n kanssa kotiin. M jaksoi olla hienosti hereillä koko homman ajan ja pääsi sitten sopivasti kotona päikkäreille kun lähdettiin hakemaan EI:tä hoidosta. E + I = EI :D Heidän kanssaan mentiin kotiin välipalalle ja lahjoja paketoimaan ja sitten mies jo saapuikin viemään E:tä synttäreille yhden ostoskeskuksen sisä"tivoliin". Hän otti myös I:n mukaan ja pojat viettivät aikaa yhdessä siellä ostoskeskuksessa kunnes synttärit olivat ohi. Minulla oli siis rauhallinen koti-ilta M:n ja tonnikalapizzan kanssa. Tein tonnikalapizzaa vain itselleni koska tiedän ettei sitä kukaan muu suostuisi syömään hehe.

Keskiviikkona oli tavallinen kotipäivä mutta anoppi haki lapset ja he kävivät yhdessä kaupassa ja tulivat sitten tänne meille kahvittelemaan ja anoppi kyläilemään. Anopin katsoessa lapsia pääsin myös käväisemäänn itsekseni kaupassa ja sitten mies jo tulikin kotiin. Loppuilta oli sellainen ihan tavallinen.

Torstaina käväisin 66 North vaateliikkeen varastontyhjennys alessa mutta en löytänyt sieltä oikein mitään tosi halpaa. Mukaan lähti kuitenkin kaksi paria kurahanskoja ja saman verran toppahanskoja lapsille. Sitten oli ohjelmassa EI:n vanhempainvartit päiväkodilla. Missasin ensin I:n vanhempainvartin koska I oli kipeä sinä päivänä mutta sain sen järjestettyä kätevästi olemaan ennen E:n varttia niin ei tarvinut kahta kertaa käydä siellä juttelemassa. Saatiin kuulla vain tosi hyvää palautetta ja kaikki menee heillä hyvin siellä hoidossa. Niin mukavaa ja helpottavaa kuulla koska sitä aina tietenkin miettii ja huolii että miten niillä siellä menee. Mukavaa myös että kielellisesti he ovat ainakin keskitasoa kaksikielisyydestään huolimatta. Eivät puhu tai osaa islantia sen huonommin kuin saman ikäiset pelkästään islantia puhuvat lapset. Vanhempainvarttien jälkeen lähdin lasten kanssa kotiin ja mies takaisin töihin. Syötiin välipalaa ja E sai kutsun kaverinsa luo kylään, jonne sitten yhdessä käveltiin viemään E. Iltaruuaksi mies haki isojen lasten kanssa pizzan ja siinä se torstai :)

Perjantaina lapset jäivät päiväkodin jälkeen suoraan ulos leikkimään ja saivat pian seuraa E:n ryhmäläisestä pojasta ja hänen ekaluokkalaisesta isosiskostaan. Annoin omilleni välipalankin ulos käteen ja E viihtyi ulkona aivan viiteen saakka. Sitten olikin pian jo iltaruoka ja sen jälkeen päätettiin pitää "kósý kvöld" eli leffailta popkornilla.

Lauantaina oli tosi sellainen kotilöhöpäivä kun ei ollut suomikouluakaan. Katseltiin telkkaria ja leikittiin aamupäivä kunnes tuli lounas ja I:n päikkärit. Niiden aikana käytiin E:n kanssa kaupassa ja ostettiin perinteiseen tapaan iso läjä irtokarkkia ja kyllä kaikkea muutakin. Kotona jaoin karkit (lapsille ja miehelle vähän, mulle paljon) ja I heräili uniltaan. Neljän aikaan mies meinasi alkaa paistamaan vohveleita ja me lähdettiin I:n kanssa kauppaan ostamaan unohdettu kahvi. Onneksi kauppa on tossa aika lähellä heh. Sitten oli vohvelikahvit ja yhtäkkiä kello olikin puoli kuusi ja anoppi soittaa että mihin aikaan te oikein tuotte ne lapset?? Ilmeisesti anoppi oli käsittänyt jotenkin että ollaan sovittu että isot lapset olisivat menossa hänelle yöksi kun miehen siskonkin lapset olivat. Pieni palaveri ja tiedustelu lasten yökyläilyhalukkuudesta  tuotti päätöksen että no mikä jottei. Kamat siis äkkiä kasaan ja lapset sinne :D Saatiin siis yllättäen rauhallinen ilta ja ennen kaikkea rauhallinen aamu! Lauantai-iltana oli vielä Earth hour M:n nukkumaanmenon jälkeen ja syötiin täällä illallista kynttilän valossa :)

Sunnuntai oli siis hyvinkin rauhallinen kun mentiin vasta neljältä anopille syömään ja samalla hakemaan lapsia kotiin. Olin ostanut lauantaina kaupasta narsisseja ja istutin ne ämpäriin ulos senkin uhalla, että ulkona on vielä lunta. Muuten puuhastelin kotona ja M:n kanssa ennen sitä anopille menoa. Anopilla oli lasten ilo ylimmillään ja ruoka maukasta lammasta. Vihdoin päästiin sitten lähtemään ja kotona oltiin puoli kahdeksalta juuri lasten nukkumaanmenon aikoihin. Vielä vähän telkkaria ja bloggausta ja viikko pulkassa!

Ensi viikolla onkin sitten taas vähän erilaista luvassa :)


 Keskiviikkona oli vielä paljas maa ja torstaina tällainen :S


 Naapurin Earth Hour... Nää on kyllä niin meidän pihan kauhistus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)