keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Koskella koskella :)

Eilen käytiin sellaisella paikkakunnalla sähkökalassa kuin Koski tl. Tarkemmin paikka oli Paimionjoen Patakoski ihan Kosken keskustan lähellä. Minusta tuo Koski on aika nätti paikka, sellainen tiivis kylämäinen tunnelma. Käytiin paikallisessa K-extrassa ostamassa vähän eväitä ja siellä oli jopa tuoreliha ja -kala tiski, josta ostin grilattua kanaa. Olisi siellä ollut iso kokonainen lahnakin myytävänä. Sain taas olla rannalla ruikuttamassa mutta komentelin sitten koskessa rämpivää joukkoani :) He suoriutuivat hommasta tosi hyvin kuitenkin. Maanantaista poiketen sää oli sateinen ja kolea mutta nautin silti täysin rinnoin. Mä niin tykkään noista hommista ja taas aloi fiilistellä viime kesän reissuja. Siitä on kohta vuosi kun läksin lappiin ja tänä kesänä ollaan vaan kotosalla. Tai mistäs sitä tietää jos elokuussa tempaisisi johonkin päin subarktista vyöhykettä. Elokuussa on työt loppu ja koulu alkaa vasta syyskuussa.

Tänä aamuna olen tutustunut mahdolliseen tulevaan oppariprojektiin syvemmin ja kirjoittanut itsestäni pienen esittelykirjeen englanniksi mukana oleville henkilöille (ja vakoillut heitä facebookista heh). Opettelin islanniksi sanan orja, joka on siis þræll. Se liittyi siihen kirjeeseen, jonka kirjoitin :D On siis aika helppo ravistautua irti vanhoista muisteloista ja siirtää katse tulevaan. Välillä se vaan unohtuu. Mitäs muuta, ai niin sain tilattua ajan ihan kunnon lääkärin vastaanotolle sille omalääkärille. Puhuin varaustädin kanssa puhelimessa melkein kymmenen minuuttia kun se vaan kyseli ihan tyhmiä. Olen saman tädin kanssa puhunut viimeksi silloin kun kävin labrassa mutta taas sai samat jutut kertoa. En ymmärrä mikä siinä on niin vaikeaa... No kuitenkin pääsen lääkärille vasta 25. päivä tätä kuuta.

Tämä joki olikin aika täynnä vettä ja kohisi kovin.

Uoma meni siellä sun täällä.

Paikalla on ennen ollut mylly- ja pato rakenteita, joita näkyi kivasti kaikkialla.



Tuossa oikealla on kesäisin muutama lammas aitauksessa ja paikka on varmasti kiva retkeilymielessä.



Mä omin mittaustehtävät ja mittasin kaikki kymmenet kalat mitä saatiin. Suurin osa oli kivisimppuja mutta mukana oli myös yksi ahven, yksi made ja pari kivennuoliaista. Oltiin liikkeellä huonoon vuodenaikaan kun vesi oli kylmää ja korkealla.

Pienin kivisimppu, aika söpö musta :)

Tämä oli ainut rentukka minkä näin.

Kosken hautausmaan kappeli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)