torstai 19. marraskuuta 2009

Tilapiaa?

Tänään menin kouluun ja olin siellä ihan niin kauan kuin pitikin. Kävin juttelemassa yhdellä tunnilla niille tuutoroitaville ja se oli aika mukavaa se :) Muutenkin oli kivaa nähdä ihmisiä kun ei ole kaikkien kanssa samoja kursseja. Ei tuolla koulussa siis ollenkaan ikävää ole mutta ei sinne vaan aina jaksais mennä. Ai niin kamalaa kamalaa me joudutaan muuttamaan Turkuun sieltä Paraisilta mutta vain niin että teoriatunnit on Turussa ja käytäntö Paraisilla. Tosi kökkö juttu mutta kai se oli tiedossa että se muutto tulee mutta että jo ensi elokuussa!?

Menin sitten kauppaan mielessäni jauhelihan osto mutta sitten jotenkin mystisesti eksyin kalatiskille ja ostin tilapiaa... En ole koskaan sitä ennen valmistanut tai maistanut mutta tulipahan sekin tehtyä. Haaveilin ensin turskasta mutta sen jäätävä kilohinta (18 €) sai hymyn hyytymään ja päätin kokeilla tilapiaa huokeammalla kympin kilohinnalla. Juttelin myös hetkisen kala- ja koulujutuista kalatiskin kivan myyjätädin kanssa. Voisin kuulemma mennä harjoittelemaan sinne :D No voishan sitä miettiäkin ihan kesätyönä jotain tommosta.

Tilapiaa riisillä ja katkarapuhöystöllä it is then :) Tuli yllättävän hyvää ja mieskin tykkäili sitä katkarapujuttua mutta tilapia maistui kuulemma liikaa kalalta. Myös kirjolohi ja lohi maistuu kuulemma liikaa kalalta :) Katkarapuhommaan tuli tuoretta silputtua inkivääriä ja valkosipulia, porkkanaa ohuina suikaleina, thai kalakastiketta, hieman sweet chili soosia, yksi kuivattu pieni punainen oma chili, paahdettuja ja murskattuja cashew pähkinöitä ja katkarapuja, päälle korianterisilppua. Freesasin kaiken muun kuumalla pannulla öljyssä paitsi pähkinät paahdoin ja murskasin morttelissa. Kalan maustoin pippurilla ja suolalla ja paistoin katkarapujutun jälkeen pannulla ohuiden sipulisuikaleiden kanssa. Sitten kaadoin joukkoon purkillisen kookoskermaa ja lorautin thai kalakastiketta siihenkin. Valkkari olisi kruunannut simppelin mutta hyvän illallisen :)

Jee tänään alkoi taas viikonloppu!

Aika jännän tiivisrakenteista kalaa sanoisin. Tilapiahan on maailman eniten vesiviljelty laji ja sitä kasvatetaan etenkin Kiinassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)