sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Unikoulumenestys

Maanantai ja arki! Yön olin nukkunut omalla kotisohvalla eli edistystä edistystä. M:n kanssa lähdettiin meidän lähikaupoille viemään yhtä kirjastonkirjaa, ruokaostoksille ja tuttiostoksille apteekkiin. Muuten oli ihan menestys reissu mutta niitä meidän suosimia tutteja ei löytyny ja jos löytyi niin ei oikeassa koossa. Käytiin kahdessa eri apteekissa mutta ei. Meidän tutteja ei katsokaas missään perus ruoakkaupassa myydäkkään :D Siispä kotona päätin että lähdetäänkin lasten kanssa päiväkodin jälkeen ihan ostoskeskukseen viettämään aikaa ja etsimään tutteja. Otettiin kallis bussi ja lapsista on aina jännää matkata bussilla. M nukkui vaunuissa autuaan tietämättömänä mistä jäi paitsi. Bussipysäkiltä käveltiin pienessä sateessa ostarille ja pyörittiin siellä reilu pari tuntia ennen kuin mies pääsi töistä ja saapui syömään meidän kanssa. Niin ja tuttejakin löydettiin :)

Tiistaina heräsin miehen paikalta mutta omasta sängystä sentään. Yö oli mennyt ihan hyvin mutta minun oli vaikeaa olla puuttumatta M:n hoitoon kun olen niin tottunut heräämään ja hoitamaan hänen heräilynsä itse. Niinpä päätinkin että siirryn seuraavaksi yöksi omalle paikalleni ja otan hoitaakseni ne heräilyt. Tiistai oli muuten melko tavallinen mutta illalla tietenkin jännättiin mitäpäs muuta kuin Euroviisujen ensimmäistä semifinaalia. Islanti pääsi jatkoon ja me tietysti koko perhe kovina Hatarifaneina tyytyväisiä :)

Keskiviikkona hälytin anopin avukseni kun päätin lähteä E:n kanssa terveyskeskukseen näyttämään hänen varpaassa olevaa syyläänsä. Anoppi jäi nukkuvan M:n ja I:n kanssa meille kotiin siksi aikaa kun me käväisimme syyläasioilla. Ensin tavattiin sairaanhoitaja, joka päätti että lääkäri saisi kyllä katsoa sitä syylää ja sitten lääkäri päättikin heti saman tien jäädyttää koko homman. E oli reipas ja koko hommaan saapumisesta poistumiseen meni alta puolentunnin. Ja nolla kruunua. Ilman mitään ajanvarauksia. Että ainakin lasten terveydenhuolto täällä toimii ihan hyvin. Lekurin jälkeen käväistiin vielä leipomossa ostamassa viineripitko kahviherkuksi ja palattiin kotijoukkojen luo. Anoppi oli pärjännyt I:n kanssa hyvin ja kahviteltiin sitten yhdessä kunnes anoppi lähti ja mies jo tulikin vuorostaan kotiin.

Torstaina heräsin omalta paikaltani M:n sängyn vierestä ja hyvin meni yö. Vein lapset aamulla hoitoon ja päivä taisi olla taas aika tavallinen mutta sisälsi paljon aurinkoista pihameininkiä loppupäivästä. Talon lapset leikkivät naapurin tytön ikkunassa jonkinlaista kioskia ja "möivät" toisilleen popkornia sekä viinirypäleitä. Ilta-aurinko paistoi tuohon eteen kaikkien kolmentoista asteen voimalla ja tuntui ihan tosi lämpimältä. Mies oli myöhempään töissä ja me syötiin iltaruoka keskenämme mutta tuli hän sentään iltapuuhiin mennessä kotiin :)

Perjantai aamuna M:llä oli joku ihme unimaraton ja hän heräsi vasta puoli kahdeksalta. Heräsi kuitenkin tarpeeksi aikaisin keretäkseen mukaan siskon värityskirjan väritykseen ja myöhemmin liimasin tyypille paperin lattiaan ja annoin värikynät. Eipä siinä oikeen muuta tarvittu ja käden käänteessä syntyi M:n ensimmäinen taideteos.  Tämä neiti on varsinainen imitaattori ja ainakin yrittää tehdä kaiken samalla tavalla kuin me isommat. Hän mm. harjailee hiuksiaan, niistää paperiin ja pukee vaatteita päälle aivan kuin joku isompikin lapsi ja huutaa kuuluvasti AAAA kun aletaan hampaita pesemään.

Perjantaina saatinkin hengailla kahdestaan vähän pidempään sillä päiväkodilla oli isovanhempikahvitus. Meidänkin lapset saivat olla vähän kauemmin ja amma toi heidät sieltä sitten kotiin ja jäi vähäksi aikaa kylään. Illalla vielä grillattiin.

Lauantai olikin sitten mukava päivä. Paljon leppoisaa kotoilua, karkkipäivä, euroviisupäivä, pullantekopäivä ja mitäs vielä. Kiva kotipäivä olen tänne kirjoittanut muistiin ja sellainen se yksinkertaisuudessaan olikin :) Illalla kovasti jännättiin miten Hatarin käy ja tyytyväisiä oltiin Hatarin kymmenenteen sijaan sekä Palestiinan tukemiseen.

Jos lauantai oli leppoisa kotipäivä niin sunnuntaille oli ohjelmaa. Ensinnäkin meille sattui pieni (suuri) pissavahinko keskelle keittiön lattiaa ja sitä oli toki mukava siivoilla hehe. Sitten oli suomikoulun kevätretki kahdelta ja E:n kaverin synttärit puoli viideltä. Itseasiassa havahduimme tähän synttäriasiaan vasta noin yhdeltä ja syöksyin kauppaan ostamaan lahjaa ja takaisin kotiin paketoimaan että kerettäisiin saamaan kaikki valmiiksi ennen suomikoulun retkeä. Tänä vuonna oli päätetty käydä Árbæjarsafnissa, joka on sellainen kokoelma vanhoja taloja eri puolilta Islantia. Lapsista oli kiva käydä taloissa ja erityisesti kiivetä yläkertoihin jyrkkiä ikivanhoja portaita pitkin. Alakerroista viis mutta yläkerrat, se on se juttu. Kierroksen lopuksi syötiin eväitä ja leikittiin vähän museon leikkipaikalla. Suosittelen kyllä jos on kiinnostunut näkemään minkälaisissa asumuksissa Islannissa on vaikkapa sata vuotta sitten asuttu. Museohommeleiden jälkeen kiirehdittiin kotiin ja minä ja E sieltä sitten niilel synttäreille. Jälleen kerran oli voimistelusynttärit ja tämä oli nyt kolmas voimisteluhalli, jossa ollaan synttäreillä käyty. Siellä ne lapset riehuivat ja täyttivät mahansa pizzeriasta tilatuilla pizzoilla ja hedelmillä. Kakun sijaan sankari sai puhaltaa kynttilänsä hedelmävadin päältä :) Sitten kotiin ja kiitos ja kumarrus pulkassa olevalle viikolle.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)