keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Työpaikan ilotteluretkellä Heimaeyllä

Heti työt aloitettuani huomasin ilmoituksen työpaikan järjestämästä retkestä Vestmannasaarille ja päätin heti ilmoittautua mukaan kun vieläpä huomasin kyseisen päivän olevan vapaapäivä. Koskaan en ole kyseisillä saarilla käynyt mutta siellä käyminen on ollut kyllä "listallani" jo pitkään. Ilmat eivät meitä tällä kertaa oikein hellineet mutta sen verran sumun ja sateen seasta erotettiin maisemia että varmasti olisi aivan huikea paikka selkeämmällä säällä.

Päivä alkoi aikaisin työpaikan pihalta, josta lähdettiin bussikuljetuksella kohti Landeyjarhöfniä ja sieltä laivalla Heimaeylle, joka nykyään on Vestmannasaareten ainoa asuttu saari. Parhaimmillaan siellä on asunut yli viisi tuhatta ihmistä ja nykyäänkin noin neljätuhatta eli Islannin mittapuulla aika paljon. Saaret tulivat "kuuluisiksi" vuonna 1973 tapahtuneen tulivuorenpurkauksen takia, jossa yli kolmesataa taloa hautautui tuhkaan ja laavaan ja koko saari evakuoitiin yhdessä yössä. Purkaus kesti puoli vuotta ja laava uhkasi sulkea Heimaylle tärkeän sataman kokonaan mutta se saatiin pysähtymään ruiskuttamalla siihen jatkuvalla soitolla kylmää merivettä. Heymaeyllä on purkauksesta kertova museo, jossa kävin ja suosittelen kyllä jos tuolla satutte käymään.

Kävin myös akvaario/lunni pelastuskeskuksessa ja sitten meillä oli paikallisen vanhemman sedän vetämä kiertoajelu, jonka minun mielestäni olisi voinut jättää väliin. Sateessa ja tuulessa bussin ikkunasta ei nähnyt juuri mitään ja sedän jutut naurattivat lähinnä vain yli viidenkymmene ylittänyttä naisväkeä, jota myös 85% matkaseurueestamme edusti :D

Ilta päättyi hyvän ruuan ja juoman merkeissä Gott ravintolassa ja sitten edessä olikin taas laiva- ja bussimatka takaisin kotiin. Hauskaa kyllä oli ja varmasti lähden toistekin, jos jonkinlainen tuollainen retki taas järjestetään. Lisää Heimaeystä viellä toisessa postauksessa mutta tässä joitain tunnelmakuvia upealta saarelta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)