Päätavoitteenani tässä suunnittelussani on siis säästää aikaa ja hermoja ja jos tässä tulee jotain rahaakin säästettyä niin hienoa! Se ei kuitenkaan ole ainakaan vielä se tärkein asia. Ruokien pitää kuitenkin olla suht edullisia ja nopeasti/helposti valmistuvia ja viikon ruokalistamme (vain iltaruuat ja viikonloppuna myös lounaat) näytti sitten tältä:
maanantai: pastaa kermaisella kana-juustokastikkeella
tiistai: keitettyä kalaa ja perunoita sekä ruisleipää
keskiviikko: nuudeleita kanalla ja vihanneksilla
torstai: chili con carnea ja riisiä
perjantai: kotitekoista pizzaa valmispohjalla
lauantai lounas: kukka- ja parsakaalikeittoa sekä eilistä pizzaa
lauantai illallinen: pasta bolognesea
sunnuntai lounas: pekonia, paistettuja kananmunia, papuja ja paahtoleipää
sunnuntai illallinen: kotitekoisia hampurilaisia
Arkena kun olen yksin kotona lounasaikaan syön jämiä ja mitä nyt sattuu löytymään. Aamiaiset on meillä yleensä murojen tai myslin muodossa ja välipalaksi hedelmiä, jogurttia leipää tms. E ja mies on tosi huonoja syömään kasviksia ruuan kanssa joten ainakin E:lle koitan tarjota vitamiinit hedelmävälipalojen muodossa. Ei meillä mitenkään erityisen terveellisesti syödä mutta ihan hyvävointisena ja hoikkana ollaan pysytty :P Kalaa tulee syötyä melkein kerran viikossa ja tämän suunnittelun avulla varmasti tulee jatkossakin. Jännä nähdä vaikka neljän viikon jälkeen miten tämä näkyy kukkarossa.
Äidin "apulainen" taisi syödä enemmän raaka-aineita kuin laittoi niitä pizzan päälle mutta väliäkö tuon :) Ja piti itse tietysti saada raastaa juustoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)