keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Íslandiassa :)

Hei vaan hei! Kirjoitin eilen pitkän tekstin tänne mutta julkaisuhetkellä sain oman huonomuistisuuteni takia hävitettyä sen... Meillä on tässä kämpässä käytettävissä vain tosi hidas ja kalliskäyttöinen mokkula, joten pistin yhteyden poikki kun kirjoitin ja sitten unohdin laittaa sen päälle julkaisua varten enkä edes tallentanut tekstiä. Enkä viitsi ladata kuvia tällä yhteydellä mutta varmaan huomenna Húsavíkista sitten laittelen niitäkin. Tänään me lähdetään ajelemaan kohti pohjoista, noin tunnin päästä. Meitä on kaksi autollista menossa samaan osoitteeseen :)

Mitäs tässä on sitten keretty tekemään? Tuntuu että päivät menee kamalan nopeasti ja illalla väsyttää oikein kunnolla. No sunnuntai iltana mentiin kentältä suoraan D:lle ja I:lle (miehen sisko ja sen mies) missä I anoppikokelaskin oli. Syötiin hyvin ja avattiin lahjoja, mekin oltiin oltu kilttejä! Me saatiin kummatkin vaatteita ja sitten islantilaisen naisen kirjoittama kotiruoka keittokirja. Se on tietty islanniksi, joten ehkä nyt täytyy sitten alkaa kokkaamaan yhdessä :) Illan päätteeksi mentiin lähistöllä sijaitsevaan I:n asuntoon yöksi, joka meillä on nyt sitten ollut omassa käytössä koko ajan. Ihanaa aina iltaisin olla ihan vaan kahdestaan löhöten, syöden ja juoden kun päivät on melkoista hulinaa. Pientä hulinaa aiheuttaa jo miehen ihanat siskonlapset, kaksi ja puolivuotias tyttö ja puolivuotiaat kaksoset :)

Maanantaina me käytiin Blue Lagoonissa lillumassa kauniissa talvi-ilmassa. Oli oikein ihanaa niin kuin edelliselläkin kerralla paitsi että hinnat olivat nousseet mutta mepäs päästiin kaksi yhden hinnalla kun oltiin islantilaisia :D Paikalliset ei oikein käy siellä ja tuolla tavoin heitä koitetaan houkutella sinne. Nytkin oli paljon ulkomaalaisia mutta ei tungokseksi asti. Samana päivänä käytiin myös syömässä ikeassa heh ja I:n työpaikalla hengaamassa. Inga on töissä 66° North liikkeessä, jossa myydään hyviä (ja hintavia) ulkoiluvaatteita. Paikalliset käyttää niitä kyllä vaikka missä mutta niin ne kai luokiteltaisiin... Illalla mentiin taas D:lle syömään uunikoljaa ja sylittelemään lapsia.

Eilen me käytiin uimassa meidän vanhassa vakiuimalassa Vesturbærissa. Ajeltiin muutenkin ympäriinsä Reykjavíkissa meidän vanhoilla hoodseilla :) Me siis majaillaan nyt Garðabærissa, joka on eri kaupunki mutta kuuluu tähän pääkaupunkiseutu kompleksiin. Sitä ennen käytiin 66° outletissa hankkimassa mulle yks takki ja leipomossa välipalalla. Täällä on paljon leipomoita, joissa myydään tosi hyviä suolaisia ja makeita juttuja. Me syötiin täytettyä patonkia ja bagelia, porkkanakakkua ja semmoista snúður nimistä makeaa kierrejuttua. Uimisen jälkeen käytiin moikkaamassa miehen entisiä työkavereita Shellillä ja näytettiin samalla autoa siellä. Sitten mentiin Smáralind ostoskeskukseen etsimään Addidas liikettä jossa miehen piti vaihtaa joululahja paita eri kokoiseen. No se ei ollut siellä vaan toisessa ostoskeskuksessa mutta syötiin siellä kuitenkin puoliksi Hlölla bátur, joka on täytetty patonki vähän subway tyyliin. Sitten Kringlaniin etsimään Addidas kauppaa ja sieltä se löytyikin. Ostettiin samalla pari tosi hienoa korttia Suomeen lähetettäväksi. Illalla taas D:lle syömään, tällä kertaa tilattiin pizzat Rizzosta ja hyvää oli!

Siinä nämä päivät pähkinän kuoressa koska nyt on kiire! Puoli tuntia niin pitäisi olla jo autossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)