perjantai 27. joulukuuta 2019

Joulu

Joulu tuli ja meni, vaikka onhan sitä tavallaan edelleen jäljellä ja tänäänkin vielä syötiin jouluruokien rippeitä. Koristeet saavat jäädä loppiaiseen asti ja kovasti odotan vielä uudenvuoden juhlintaa kälyn herkkuruokien äärellä :) Joulukuun alussa sitä jotenkin tuntui siltä, että onhan tässä nyt vielä jouluun aikaa ja humpsista vaan se tulikin ihan älyttömän nopeasti. Otin tänä vuonna ihan iisisti ja tein vain ne asiat, mitkä jaksoin ja halusin. Suomalaisia jouluruokia en tehnyt muita kuin helppoja jauhelihapasteijoita valmisvoitaikinaan ja mätikastikkeen. Löysin vihdoin pienen kalan mätiä, mutta en tiedä kyllä ihan että minkä lajin :'D En katsokaas tykkää isosta kalan mädistä, niin kuin vaikka lohen.

Tuli kyllä vähän äidin jouluruokia ikävä ja ensivuonna onkin PAKKO päästä jouluksi Suomeen. Ostin täältä valkosipulisilliä mutta ei se ole ollenkaan sellaista kuin äidin omatekemät valkosipulisilakat. Mutta pärjäsin ihan hyvin näillä islantilaisillakin ruuilla että siinä mielessä ei hätää. Aattona oli vain vähän sekoilua ruokailuaikojen ja työnjaon välillä ja syömään päästiin vasta vähän vaille kahdeksan illalla. Kävin I:n ja M:n kanssa pulkkakävelyllä siinä ruokaa odotellessa eikä missään ulkosalla näkynyt ristin sielua. Lahjat avattiin sitten tietysti vasta ruuan jälkeen että lapsi parat joutuivat kirjaimellisesti odottamaan lahjojen avaamista koko päivän. Totesimme vain miehen kanssa että ensi kerralla joko menemme valmiiseen pöytään jonkun toisen luo tai kokkaamme itse ja pyydämme jonkun syömään mutta ei niin että ruokavieraamme meinaa myös kokata sen ruuan :P 

Ja kuusi! Saatiin Akureyrissa asuessamme yhdeltä vuokraisännältämme (heitä oli yhteensä kolme) heidän vanha tekojoulukuusensa ja tänä vuonna päätin ottaa sen ensimmäistä kertaa käyttöön. Olen tähän asti ollut sellainen elävän kuusen puolestapuhuja mutta eipä tuo tekokuusi ole ollut hassumpi kokemus sekään.

Että semmoista täällä tällä kertaa. Katsotaan jos kuullaan vielä tänä vuonna vai vasta ensi vuonna. Hyvää vuodenvaihdetta kaikille blogissa piipahtaville!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)