maanantai 25. toukokuuta 2009

Tuulinen kävelyretki

Teimme eilen kävelyretken Koroisten ristille. Paikalla sijaitsi 1200-luvulla Suomen piispanistuin ja sinne on haudattu kolme sen aikaista piispaa, jotka käytännössä olivat myös Suomen hallitsijoita siihen aikaan. Piispojen lisäksi alueelle on haudattu yli 300 ihmistä. Näkyvissä on vieläkin kirkon, piispanlinnan ja vartiotornin jäännöksiä. Mielenkiintoinen paikka ja meille sattui vielä kaunis, mutta tosi tuulinen sää. Ihan lähellä oli kahvilakin mutta se oli mennyt hiukan ennen meidän tuloa kiinni.

Eilen tein myös sellaisen kansion tietokoneelle, mihin keräsin mahdollisia teetettäviä kuvia. Ajattelin vaikka syksymmällä teettää niitä kuvia ja laittaa kivaan albumiin nätisti ja kirjoittaa alle mitä kuvassa tapahtuu ja ketä siinä on. Kuvat on kaikki siltä ajalta kun me ollaan miehen kanssa tunnettu ja joskus tulevaisuudessa mahdolliset lapset voi sitten katsella niitä myös. Sain inspiksen tähän yhdestä vanhasta Kotivinkistä, jota luin ja siinä oli juttu vanhoista valokuvista ja kuinka ihmisten vanhettua ja kuoltua häviää tieto kuvien henkilöistä ja taphtumista. Nykyään tulee otettua digikameroilla ihan tuhottomasti kuvia kainennäköisestä ja olisi kiva säilöä ne parhaimmat ihan albumiin. Tai ei ehkä parhaimmat mutta tärkeimmät kuvat.





Tuo risti on pystytetty vanhan kirkon paikalle ja ympärillä näkyy hiukan kivijalkaa.

Tämä oli kai kolmikerroksisen vartiotornin jäänteet. Piispanlinnan raunioissa makasi joku nuoripari, joten en ihan kehdannut mennä kuvaamaan. Ärsytti hiukan kun se kuitenkin on yleinen paikka, minne ihmiset menevät katsomaan raunioita...


Tuolla olisi ollut se kahvila.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)