keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Ankaraa lomailua

En voi sanoa olleeni kiireinen lähiaikoina ja siksi ei olisi ollut aikaa blogailulle, olen vain keskittynyt olennaiseen eli lomailuun. Olen totaalisesti lopettanut kalenterin ja sähköpostin tarkistamisen, mikä ei ehkä ole ihan hyvä juttu kun jotain harjoitteluun ja tuutorointiin liittyviä juttuja olisi vielä edessä... Viime päiviin on kuulunut muun muassa lukemista, pelaamista, elokuvia, sarjoja, juoksulenkkejä, mässäilyä, pitkään nukkumista ja myöhään valvomista. Sunnuntaina kävin perheen kanssa syömässä kun me vietettiin vasta silloin äitienpäivää. Ostin äitille Paolo Coelhon kirjan ja kivan tunikamallisen paidan. Olin liikkeellä pelkästään siinä uudessa kukkamekossa ja oli ihan outo olo kun bussissa näin yhden tytön toppaliivissä! Keväällä näkee niin erilailla pukeutuneita ihmisiä kun toiset on ihan kesäfiiliksissä ja toiset odottaa takatalvea... Mutta jos mulla ei ollut yhtään kylmä kesämekossa ja sandaaleissa niin vähänkö sillä tytöllä oli kuuma!? Samalla reissulla ostin itselleni kynsilakkaa ja Deborah Smithin kirjan. Ajattelin että näin kesällä vois harrastaa taas lukemista kun ei siellä Lapissakaan varmaan tekemistä muuten riitä. Aloitin kuitenkin kirjahyllyn vanhemmista lukemattomista opuksista, joita löytyy yllättävän monta. Ensimmäisenä on siis menossa Charles Dickensin Kaksi kaupunkia, joka sijoittuu 1700-luvun lopun Lontooseen ja Pariisiin. Tykkään hirstoriallisista romaaneista ja tämä onkin ollut ihan mielenkiintoinen tähän asti. Kamalan raakaa ja köyhää on elämä ollut silloin :/

Sarjoista ollaan katsottu paljon rikossarjoja, CSI:n eri versioita ja Law & Orderia. Hirveän dramaattisia jaksoja yhtäkkiä kun yleensä ne vaan ratkoo niitä juttuja siellä labrassaan ja nyt joka jaksossa joku niistä kuolee tai on muuten vain henkilökohtaisesti kytköksissä rikoksiin. Mutta jännää katsottavaa joka tapauksessa. Meidän lempparit House ja How I met your mother jäi kummatkin kesätauolle ja täytyy koittaa löytää jotain niiden tilalle. Niinpä eilen katsottiin eka jakso brittiläisestä Boy meets girl sarjasta ja se vaikutti aika hauskalta ja erilaiselta. Siinä toisilleen vieraat mies ja nainen vaihtaa onnettomuudessa vartaloita :D Leffoista katsottiin mm. Himoshoppaajan päiväkirja ja Baby on board, jotka sopii oikein hyvin vastapainoksi noille rikossarjoille. Tykkäsin enemmän himoshopparista koska tuossa toisessa siitä pariskunnasta oli tehty jotenkin niin lapsellinen, kun ne ei voineet puhua asioista keskenään... Puhukaa ihmiset asioista!! :D Ja niin jee jee mulla on kasvamassa kolme cilin alkua! Mähän istutin vaikka mitä mutta vasta nuo kolme chiliä kuudesta on tullut ylös mutta ei luovuteta vielä. Mä itseasiassa taisin kylvää siemenet hiukan liian syvälle näemmä. Niin ja jee jee jee Islanti tuli toiseksi Euroviisuissa :) Se oli kuulemma saanut myös eniten ääniä omassa semifinaalissaan että ei ollenkaan hassumpaa. Norjan voitosta me oltiin tyytyväisiä ja toivottiin vain että Islanti pysyis siinä kakkosena ja se varmistui vasta viimeisen maan antaessa äänensä. Harmi vain että Suomi jäi viimeiseksi, vaikka minusta se olisi ansainnut korkeamman sijoituksen!

Lauantaina syötiin savustettua ja sen jälkeen keitettyä lammasta eli hangikjöt. Mies toi lihan Islannista ja se on ollut pakkasessa joulusta asti ja nyt me sitten syötiin se. Sitä piti keittää ykkösellä niin kauan että on kiehunut puoli tuntia. Se on vähän liian suolaista mun makuun mutta mies tykkää kovasti. Hänen perheessään perheessä sitä syödään aina aaton aattona ja muutenkin joulun aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)