torstai 19. marraskuuta 2020

2020 kohta taputeltu

Hyvää päivää! Viime kerrasta onkin taas aikaa :D Tämä koronavuosi on vierehtänyt ihan yhtä nopeasti kuin kaikki muutkin mutta on se ollut aika raskas. En ole varmaan koskaan tuntenut oloani niin masentuneeksi ja ahdistuneeksi ja lapsiperhearjen haastavaksi kuin tänä vuonna. Vaikka siihen on muitakin syitä kuin tuo korona niin onpahan ollut aika veemäinen varjo koko ajan siellä taustalla kummittelemassa. Toivottavasti päästäisiin siitä jo pikku hiljaa eroon ja ehkäpä jo ensi vuosi voisi olla sellainen normaali.

Olisi kaikkea kirjoiteltavaa mutta ehkä tässä nyt päällimmäisenä on kuitenkin mielessä meidän joulukuussa syntyvä neljäs(4)! lapsi. Jokohan se olisi sitten siinä :D Poika sieltä on tulossa niin sitten meillä on kaksi ja kaksi. Vanhimman ja nuorimman ikäeroksi tulee 7,5 vuotta, mikä ehkä näkyy sitten vähän erilaisena sisarussuhteena kuin nuo aiemmat. E ja I esimerkiksi leikkivät paljon yhdessä ja tappelevat myös kun taas M on siinä nyt sellaisena omatahtoisena sivusta seuraajana välillä mukana mutta useimmin vielä ei. E ei ole ollut sellainen kovin hoivaava isosisko kummallekaan pikkusisarukselle mutta nyt seitsemänvuotiaana hän on osoittanut paljon enemmän kiinnostusta raskautta kohtaan ja ehkäpä haluaa nyt enemmän osallistua myös vauvan hoitoon jne. Saapi nähdä. Vauva meille on jokatapauksessa ennen joulua tulossa ja senpä takia tässä koitan saada jotain joulusiivouksia sun muita tehtyä ennen sitä.

Tänään esimerkiksi oli ohjelmassa jääkaappipakastimen sulatus sekä siivous kun eihän sinne voi joululeipoa muuten :D Mutta tämä on vasta ensimmäinen "äitiyslomaviikkoni" tai sairaslomallahan mä nyt olen siihen asti että lapsi syntyy. Viikkoja on nyt kasassa 37 ja 2 päivää. On kyllä ihan eri meininki nyt kun saa vähän itekseen häärätä sillä aikaa kun lapset ovat hoidossa ja koulussa. Ei sitä töiden ja lastenhoidon ohessa oikeen mitään ylimääräistä jaksanutkaan.   

 I:n hieno taidekuva äidistä mahan kanssa.

Tässä vähän jotain syksyisiä otoksia.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)