tiistai 31. heinäkuuta 2018

Heinäkuu tiivistettynä

Heinäkuu saapui ja sen mukana meidän heinäkuinen prinsessamme. Viimeiset päivät olivat vähän tukalia mutta saivat aikaan tulosta ja sairaalassa vietetty aika jäi lyhyeksi. Kätilöt olivat lakkoilleet ja uhkailleet joukkoirtisanoutumisilla jo pitkään ja niinhän siinä sitten kävi, että iso joukko synnytyssairaalani kätilöistä lopetti työnsä juuri sinä päivänä, kun mulla oli laksettu aika :D Se ei näkynyt itse synnytysosastolla mutta vuodeosastolla? oli lähes autiota. Niinpä meidätkin lähetettiin jo kahdentoista tunnin päästä kotiin kun kaikki oli ok. Tultiin vierailuajan jälkeen synnyttämään ja lähdettiin kotiin ennen seuraavan päivän vierailuaikaa hehe. Lapset olivat hoidossa vielä toisenkin yön niin saatiin rauhassa kotiutua tämän uusimman kanssa. Täällä on tapana, että kätilö tekee monta kotikäyntiä synnytyksen jälkeen ja sen jälkeen vielä terveydenhoitaja niin, että ensimmäisen kerran täytyy lähteä vauvan kanssa terveyskeskuksen "neuvolaan" vasta kuusiviikkoisena. Tavallaan ihan kiva mutta minä kyllä vähän stressaan niitä kotikäyntejä. Kodin on oltava aika tip top, joten ensimmäinen asia mitä kotiutumisen jälkeen tehtiin oli siivoaminen :'D Sitten vasta soitin kätilölle, että kotiuduttu on, saa tulla käymään.

Vauvan kanssa meni kaikki hyvin ja koska saatiin kätilöltä vihreää valoa niin päätettiin ajaa parempaa säätä etsimään Húsavíkiin. Vauva oli kaksi ja puoli viikkoa vanha kun lähdettiin ajamaan vajaa 500 km mutta ihan hyvin se meni joitain vähän huonompia hetkiä lukuunottamatta. Loppukuu menikin sitten siellä. Sää ei ollut niin hyvä kuin oltiin toivottu, mutta päästiin sentään yhtenä päivänä kokemaan edes seitsemäntoista asteen lämpöä. Käytiin autolla Húsvíkin vuorella ja koitettiin ulkoilla sen minkä pystyi. Mies ja lapset kävivät ahkerasti uimassa kun taas minä päivystin kämpillä vauvan ja jälkivuodon kanssa... Välillä oli vähän ankeaa kun vauva itki eikä mikään auttanut mutta yöt hän nukkui kyllä hyvin ettei siinä mitään. Aina se uuteen tilanteeseen sopautuminen ottaa aikansa.

 Erään sateisen päivän auringonlasku. Kuva otettu meidän talon edustalta.


Lundeyn saari Húsavíkissa.
 Näkymät Húsavíkin vuorelta.
 Skjálfandin lahti. Tällä puolella Húsavík ja toisella puolella Kinnarfjöll vuoret.


 Yritetään osua Húsavíkiin aina kun on Mærudagar kaupunkitapahtuma. Tässä lapset lähtivät miehen ja serkkujensa kanssa naapurustoon karkkijahtiin.

 Nämä kaksi <3
 Isoisoäitiä moikkaamassa ja näyttämässä uutta perheejäsentä.





 Auton takapenkillä on nykyään aika tiivis tunnelma. Vauvan kaukalo on kyllä keskellä, koska tämä järjestely ei toiminut sitten ollenkaan. Meillä on aika iso auto, mutta silti näiden kaikkien istuimien saaminen takapenkille on haaste.
 Tämä se on jaksanut kukkia monen monituista kertaa.


 I ja pikkusisko M
 Viisi perheenjäsentä, viisi pinoa puhdasta pyykkiä <3
 Vaatekaappikaaos :D No ei. Kaikella on kyllä paikkansa ja ihan hyvin ne mahtuu. Nuo tuon valkoisen kaapinkin päällä säilytettävät lastenvaatteet vaan tuottaa vähän ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)