maanantai 15. elokuuta 2016

Húsavíkissa

Onhan siitä jo puolitoista viikkoa vissiin kun tultiin kotiin pohjoisesta. Oltaisiin oltu vielä pidempään mutta säät olivat vain niin epäsuosiolliset. Joka päivä satoi ja lahden toisella puolella olevia vuoria ei tainnut kertaakaan näkyä pilviverhon takaa. Käytiin ahkerasti uimassa ja sukulaisilla kylässä mutta muuten ei kyllä päästy pohjoisen ihanuuksista nauttimaan. Flateyn saarellekin oltaisiin kovasti haluttu mutta veneessä oli joku osa rikki. Oli kuitenkin mukavaa ja meitä oli monta kun käly lapsineen oli appiukon luona ja miehen pikkuveli asuu nykyään isänsä luona myös.

Moni asia on Húsavíkissa muuttunut meidän muuton jälkeen. Kaupat on vaihtuneet, palveluita laajennettu tai korjattu. Turistimäärät varmaan entisestäänkin lisääntyneet. Uutta teollisuuttakin rakennetaan ja samalla työpaikkoja. Akureyrissakin näki paljon muutoksia sen läpi ajettaessa. Kun viisivuotta sitten sinne muutettiin oli vain yksi pieni valasretkifirma ja nyt niitä oli kolme vai neljä, hienot uudet laiturit ja lipunmyyntipaikat yms. Uusia kävelyteitä vuonon rantaan jne. Siellä olisin voinut piipahtaa paremminkin. Nyt käväistiin vain jätskillä Brynjassa.

Tässä päivässä täällä kotosalla ollaan vähän flunssaisia. I:llä oli yöllä vähän lämpöä, kaikki ollaan aika räkäisiä ja pärskitään vuorotellen.

Kuvia en paljoa ottanut mutta tässä joitakin Húsavíkin puistosta. Käveltiin sen läpi ja annettiin sorsille leipää.






 Käly täytti vuosia ja teki herkullisen kakun meille.
 Húsavíkissa oli kaupunkifestivaalien takia alennusmyynnit ja päädyin ostamaan itselleni kengät ja neulepaidan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)