lauantai 29. toukokuuta 2010

Viisuista

Aluksi muutama kuva parvekkeen kukista. Marketat hankinkin jo aikaisemmin mutta tuon amppelin ostin eilen kauppareissulla.





Moni on kirjoittanut taas viisuista ja niin minäkin! Musta on tullut viisufani Lordin voiton jälkeen, vaikka on niitä tullut katseltua sitä ennenkin. Nyt vaan suuremmalla innostuksella ja analysoinnilla. Kummatkin semifinaalit on katsottu nettitv:stä, eka islanniksi ja toka suomeksi. Islannin RÚV:illa ei ole tekstityksiä lauluille, mikä vähän häiritsee kun Suomen Yle:llä on. Tänä vuonna varsinkin kun moni maa on lähettänyt oman kielisen kappaleen kisaan. On kiva kuulla eri maiden kieliä vaikka en sitten tiedä miten hyvin ne kappaleet menestyy. Me ollaan miehen kanssa tultu siihen tulokseen että meidän musiikkimaun on oltava tosi häiriintynyt kun koko muu Eurooppa on meidän kanssa erimieltä :) Niinpä on parempi vain katsoa neutraalisti eikä kannustaa tiettyjä osallistujia.

Suomen putoaminen harmitti mutta oli kyllä odotettavissa. Islannin biisi on tylsä eurohumppa mutta sen jatkoon pääsy siitä semifinaalista oli aika varma. En usko että Heralla on suuria voiton mahdollisuuksia mutta ei näistä kannata mitään enää sanoa varmaksi :) Muista maista olen tykännyt tähän mennessä Ruotsista, Tanskasta, Irlannista, Belgiasta, Kyproksesta, Israelista, Romaniasta!, Liettuasta, Valko-Venäjästä ja Venäjästä. Epäsuosiossa ovat Kreikka, Viro, Latvia, Serbia, Turkki, Ukraina ja Azerbaidzan. Maat ovat päässeet mun listoille erilaisista syistä, joilla ei välttämättä ole laulajan taitojen kanssa mitään tekemistä. Euroviisubiisi kun minun mielestäni on kokonaisuus. En tykkää mm. puolialastomista "pikkudiivoista", typerästä turistihoilotuksesta, kuolemasta kertovista ylisynkistä viisuista ja ihan vaan surkeista esityksistä :) Lisäksi mua ärsyttää suuresti maat, jotka lähettää englanninkielisen kappaleen ja laulajan, joka ei vaan osaa laulaa englanniksi ja puolet kappaleen sanomasta jää pimentoon huonon ääntämisen takia. Ja omalla kielellä laulettuna kappale voisi olla paljon kauniimpi kuin tönkkö englannilla! Kroatiaalla oli muuten todella tyylikkään näköiset aikuiset naiset laulamassa. Kappale ei ollut niin ihmeellinen mutta nuo naiset olivat kyllä kunniaksi maalleen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)