keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

WoW

Niin ajattelin esitellä teille vähän wowia kun kummiskin joitakin ihmetyttää millä "räiskintäpelillä" me täällä aivojamme oikein tuhotaan ;) Wow on sellainen nettipeli, missä ollaan muiden pelaajien kanssa samaan aikaan samassa "paikassa" ja voidaan nähdä ja kommunikoida toistemme kanssa. Wow on ihan hirveän suosittu ja maailmanlaajuisesti pelattu, joten meidänkin realmissa on usein paljon väkeä linjoilla. Realm on serveri, jossa tietty määrä ihmisiä pelaa ja wowissa onkin paljon eri realmeja koska kaikki ei voisi pelata samalla serverillä. Pelissä luodaan hahmo tai hahmoja ja vain yhtä omaa hahmoa voi pelata kerralla. Peli aloitetaan siis niin että se hahmo tavallaan syntyy sinne pelimaailmaan ja on tasolla yksi. Hahmon voi valita "hyvien" tai "pahojen" puolelta ja kummallakin puolella on viisi eri rotua. Ja sitten hahmolle valitaan class eli luokka. Luokkia on mm. priest, mage, warrior, druid, shaman, paladin jne. Eli mun päähahmo esimerkiksi on hyviksiin kuuluva naispuolinen night elf druidi nimeltään Welha. Ja kun peli aloitetaan tasolta yksi niin Welha on jo kerennyt tasolle 76. Tällä hetkellä voi päästä tasolle 80 mutta sen saavuttaminen ei suinkaan tarkoita että peli loppuu vaan tavallaan se vasta alkaa koska monia asioita voi tehdä ja saavuttaa vasta sen tasoisena. Tässä pelissä ei ole mitään game overia :)

Uuden tason saavuttaa keräämällä kokemusta ja kokemusta saa tappamalla pelissä olevia olentoja ja tekemällä tehtäviä, joihin voi liittyä olentojen tappamista tai esineiden keräämistä tai melkein mitä vain. Tehtävistä saa palkkioksi yleensä rahaa, vaatteita ja/tai aseita. Hahmolla on siis vaatteet päällä :D ja aseita ja ne ovat aina jonkun tasoisia eli niitä kannattaa uusia aina kun on noussut itse tasoja. Eli esimerkiksi 60 tasoisen hahmon ei kannata käyttää 23 tasoisen kamoja. Rahalla voi ostaa kaikenlaista kauppiailta tai huutokaupasta. Pelaajat pistävät tavaroita myyntiin huutokauppaan ja sillä voi tienata hyvinkin paljon. Erilaisilla tavaroilla on kysynnästä riippuva arvonsa niin kuin oikeassakin taloudessa. Mies usein tekee niin että ostaa halvalla jotain ja myy kalliimmalla. Pelissä on myös ammatteja, joita hahmolla voi olla kaksi ja sitten voi olla myös kalastus, ensiapu ja kokkaus, jotka ovat toisarvoisia ammatteja :) Welha esimerkiksi on skinner ja leatherworker eli se osaa kyniä eläimiä ja tekee niistä nahoista nahkaisia vaatteita itselleen tai myytäväksi. Kaikki eivät käytä nahkaa vaan luokasta riippuen kankaisia, nahkaisia tai metallisia vaatteita. Kääpiö pappi käyttää kangasta ja kääpiö soturi metallia. Muita ammatteja on mm. herbalism, alchemy, blacksmithing, mining, jewel crafting ja tailoring. Näitä ammatteja myös nostetaan taso kerrallaan ja aluksi hahmo osaakin tehdä vain muutaman jutun.

Pelaajat voivat muodostaa keskenään kiltoja, jonka jäsenet sitten tekevät yhdessä juttuja ja auttavat toisiaan. Pelissä voi chattailla ja tehdä kaikenlaisia emootioita toisia kohtaan. Voi vaikka lähettää lentosuukkoja ja flirttailla tai kertoa vitsin :) Mulla ja miehellä on yhteinen kilta hyviksien ja pahiksien puolella lähinnä sen takia että niin saa enemmän pankkitilaa. Niiden nimet on Glitnir ja Byr islantilaisten pankkien mukaan :D Voishan siitä selittää vaikka mitenkä paljon lisää mutta toivottavasti tämä nyt valaisi edes vähän. Lopuksi vähän kuvia mun hahmoista selventämään:

Tämä on pahiksiin kuuluva peikkotyttö Wäksy. Tässä Wäksy on tasolla 30 ja on juuri saanut tuon dinosaurusratsunsa :) Wäksyn luokka on shamaani.

Tässä on mun draenei pappi Wyrna tasolla 59 ja miehen ihmispaladin Zashara tasolla 70. Zasharan yläpuolella näkyy nimi ja sitten killan nimi eli Byr.

Tuossa Wyrna yksinään.

Tämä on Northrend nimiseltä mantereelta, missä seikkaillaan vasta yli 70 tasoisena. Taivaalla lentää luurankolohikäärme.

Tässä taas Wäksy eri maisemissa.

Welha lentää Outlandsissa. Druidit voi vaihtaa muotoaan erilaisiksi eläimiksi ja 68 tasolla druidi oppii muuttumaan tuommoiseksi linnuksi.

Tässä yksi Welhan muodoista, jota se käyttää kun se taistelee. Kuvan otin kun tein yhtä hauskaa tehtävää Northrendissä, jossa piti pelastaa noita pieniä söpöjä olentoja. Normaalissa muodossaan Welhan voi nähdä mun tietokoneen ruudussa muutama päivä sitten postatussa kuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)