tiistai 21. huhtikuuta 2009

Kipeys iskee

Kurkku alkoi kiusaamaan eilen kovasti ja tänään jäinkin kotiin koulusta koska huomenna olisi muutenkin vapaapäivä, joten koitan päästä eroon tästä sairaudesta ennen kuin se alkaakaan. En tosin ole ottanut tänään kovin iisisti mutta on se eri asia hääriä kotona kuin matkustaa tuolla maailmalla ja keskittyä tunneilla. Aamulenkillä mentiin käymään kaupassa koirien kanssa. En yleensä tykkää jättää niitä yksin kaupan eteen mutta ajattelin, ettei kahdeksalta aamulla liiku mitään häiriintyneitä tyyppejä. Koirat itse on kyllä ihan hiljaa ja nätisti eikä siellä siwassa niin kauan mennytkään kun olin ainut asiakas ja ostin vain mustikkakeittoa, hiivaa ja kaurahiutaleita. Sitten päällystin miehen suklaakakun kaakaokuorrutteella kun en ollut sitä illalla jaksanut tehdä enää. Päätin myös tiskata ja se oli vaihteeksi ihan kivaa kun en ole joutunut sitä pitkään aikaan tekemään. Tiskaamisen jälkeen tein sitten sämpylöitä tämän reseptin mukaan. Hyviä tuli ja nätin näköisiä. Ajattelin pakastaa osan että säilyy tuoreena.

Eilen kävin koulussa tekemässä kokeen ja sitten asioille. Käytiin kelassa ja pankissa. Sain vihdoin opintolaina-asian pyörimään :) Luulin että se olis vain sellainen asia että menen sinne ja sanon "hei haluaisin opintolainan" ja sitten ne vaan laittais mun tilille mutta oli se vähän monimutkaisempaa. Hyvää palvelua saatiin molemmissa paikoissa kuitenkin. Mä en varmaan saa ollenkaan tukia kesäkuulta kun en ole tarpeeksi montaa päivää harjoittelussa :( Ruuaksi tein jauhelihakeittoa ja pakastin siitäkin osan mutta jäi sitä vielä jäljelle täksi päiväksi. En laittanut perunaa ollenkaan tällä kertaa mutta lanttua, porkkanaa, sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja chiliä. Suunnitelmissa olis tehdä tänään vielä kaalilaatikkoa keitosta jääneistä aineksista ja pakastaa siitäkin osa. Täytyy varautua katsokaas kun ei tiedä milloin saa seuraavan kerran rahaa :)

Ai niin eilen oli pieni episodi uuden hamsulaisen kanssa. Se kun on aika säikky ja vikkelä ja kaiken lisäksi kovin hento olento niin sitä voi olla kokemattoman aika vaikea pitää kädessä. Eilen olin suihkussa ja kuulin jotain omituista ääntä mutta en kiinnittänyt siihen mitään enempää huomiota. Kun tulin pois huomasin että olkkarin ovi on kiinni ja päättelin että mies tekee jotain hamsun kanssa. Sitten ovi avautui ja mies sanoi että tarttee mun apua vähäsen. Se oli käsitellyt Soffiaa sohvalla ja se oli luikahtanut vahingossa pois sylistä ja päässyt sohvan sisään! Eihän se todellakaan sieltä mitään kutsumalla tulisi, joten kaadettiin sohva kyljelleen ja leikattiin se aluskangas kokonaan irti, että saatiin hysteerinen elukka pois sieltä. Tänään se vaikutti olevan kuitenkin ihan normaali itsensä eikä ollut satuttanut itseään seikkaillessaan ja pelastusyrityksen aikana :)


Chilit voi hyvin vaikka näitä annuumeja pitäisi olla vaikea saada selviämään talven yli??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)