torstai 21. tammikuuta 2010

Blääh flunssaa

Mä oon taas flunssassa :/ Luulin etten sais sitä kun miehellä oli se mutta sainkin kuitenkin... Mähän olin just kipee joskus loka- marraskuussa! Seuraava saa sitten odottaa syksyyn höh. Jäin koulustakin pois eilen ja tänään kun en vaan jaksa puoli kuolleena mihinkään raahautua. Raahautumisesta puheen ollen, joudun kuitenkin raahautumaan Mynämäkeen huomenna ja lapsenvahdiksi lauantaina mutta siihen ei tarvita mitään aivotoimintaa ja ponnisteluja. Harmittaa kyllä kun on taas ihan pihalla niistä koulujutuista :(

Meneehän tämä kuitenkin aika mukavasti tää kotona oleminenkin. Katselen ohjelmia nettitv:stä ja koitan lääkitä itseäni. Toin eilen kaupasta ison kasan hedelmiä kun koko ajan tuntuu että pitäis laittaa jotain juotavaa tai syötävää kurkusta alas. Lämmin hanavesi tuntuu olevan tehokkain tapa tällä hetkellä... Nyt on aika keväinen fiilis täällä. Aurinko melkein paistaa pilvien läpi ja joihinkin kasveihin on jo tullut eloa jipii! Tosi moni kasveista on delannut talven aikana :/ muun muassa kaikki keltaiset chilit... Mutta esim. sitruksen taimet, kummatkin avokadot ja pippuri? on edelleen voimissaan. Ja palmuvehka heräsi eloon joululoman aikana. Se kasvatti tosi nopeasti itselleen kaverin, joka on jo pidempi kuin se alkuperäinen varsi :) Myös joulukaktus on ylittänyt itsensä tänä vuonna tekemällä tosi paljon nuppuja, kohta ensimmäinen jo aukeaa! Se on kukkinut vaan kerran aikaisemmin ja silloin viimevuonna se teki vain neljä kukkaa.

Aamulla lueskelin juttuja kääpiöpallokaloista. Näin semmoisen maanantaisella eläinkauppareissullani ja ne hurmasivat mut täysin. Mulla ei koskaan ole ollut akvaariota, kaikkea muuta elävää kylläkin, ja olen ajatellut niin opiskelun ja huvinkin puolesta hommata akvaarion heti kun suinkin mahdollista eli ehkä reilun vuoden päästä. Pallokalat ei ole mitään ihan helpoimpia kaloja hoitaa ja vaikka sanotaankin että aloittelijan olisi hyvä aloittaa joillain helpoilla lajeilla niin ajattelin silti hommata näitä. Jos niitä vaan sieltä Islannista löytyy... Koitin googlailla kúlufiskureita netistä mutta vähän heikoin tuloksin, ainakin nyt tiedän miksi niitä sanotaan :P

kuva kääpiö pallokalasta, kasvavat 2,5 cm:n mittaisiksi
Palmuvehka





Tein yrttivoita lasikulhossa ja vasta kuvaa katsoessani huomasin miten se näyttää ihan siltä kuin ainekset olisivat vaan tuossa liinan päällä :)

Eilen syötiin "dieetti" ruokaa ilman perunaa, pastaa tai muutakaan sellaista. Vain maissia, kesäkurpitsaa, kanaa ja ananas/jalapeño salsaa. Tosin käytin kyllä ihan hirveästi voita kasvisten paistamisessa että siinä ne terveysintoilut menikin :)


Soffía urheilemassa niin söpösti :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)