keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Vatnsmýri

Vitsit kun oon myöhässä näiden kuvien kanssa. Nämäkin on tasan viikko sitten otettuja. Näette Reykjavíkin kevään kehittymistä aina viikon viiveellä :D Tänäänkin oli aivan ihana keväinen aamukävely tuolla Geldinganesissa mutta näette siitäkin kuvia varmaan siitten viikon päästä :P No mutta näihin kuviin ja tunnelmiin nyt.

Vatnsmýri on pieni suo/kosteikkoalue Reykjavíkin keskustan Tjörnin lammen, kotimaanlentokentän ja yliopistoalueen välissä. Alkujaan alue on ollut käsittääkseni isompikin mutta jäänyt sitten tuon lentokentän alle. Siellä pesii useita lintulajeja ja sinne on tehty polku ja siltoja auttamaan ihmisiä lintubongailussa tai vain kulkemaan alueen läpi. Vatnsmýrin lammen rannalla sijaitsee myös Norrænahúsið eli Pohjolantalo, jonka on suunnitellut Alvar Aalto. Pohjolantalossa on muun muassa kirjasto, josta löytää kirjallisuutta kaikilla pohjoismaisilla kielillä sekä Aalto-bistro, joka on erittäin laadukas ravintola. Ravintola panostaa pohjoismaisiin ruoka-aineksiin ja kasvattaa mm. omat vihanneksensa lammen rannassa olevalla kasvimaalla.

Me kävimme E:n kanssa tuolla koska minun piti viedä todistuksia yliopistolle ja meillä oli sen jälkeen hyvää aikaa ihmettelyyn ennen miehen hakemista töistä.

Leskenlehtiä on näkynyt kukassa parin viikon ajan mutta aina ne saavat säänjumalilta selkäänsä raekuuron tai lumipyryn muodossa.
Paikalla oli tavallisia sinisorsia, nuo kaksi ankkaa, merihanhia, tukkasorsa, lokkeja, meriharakoita ja kevään ensimmäinen kapustarinta. Tai siis minkä minä olen nähnyt :)
Ankat tulivat ensin mutta hanhet tulivat hyvin pian häätämään ne pois meidän luota.
Hanhipariskunnan naisosapuoli (kuvassa) oli leppoisaa tyyppiä mutta miehensä vain sähisi meille.


Joku tyttö tuli tekemään kouluhommia ravintolan kasvihuoneeseen.

Taustalla näkyy hieno linnuille rakennettu pesimätalo.



Tästä näki mitä lintuja minäkin kuukautena alueella viihtyy.
Yliopistorakennus takana ja etualalla Aalto-bistron kasvihuone ja kasvimaata.
Pohjolantalo on tuollainen valkoinen ja littana.
Lammen ympärillä oli parikin tällaista tuolia, joissa luki tietoa esimerkiksi siitä miten aikaisemmin lammella on metsästetty lintuja.

Vihreää pukkaa jo esille <3

Joku tyttö mittailemassa jotain. Melkein samanlainen pipo kuin mulla :)



Olisihan tuolla varmaan vähän viehättävämpää kesemmällä kun on vihreää, kukkia ja linnuilla poikasia.
E esittelee akrobatialiikkeitä :)

2 kommenttia:

  1. Nostalginen paikka. Tuolla me Pohjolan talolla aikaamme Reykjavikin käynneillä vietettiin. Suomilukemista lainattiin Ja hesarit luettiin. Vielä vuonna 83 alue oli tosiaankin paljon suurempi ja lampi aidattu ruostuneella lammasverkolla ja piikkilangalla. Huhhuh niin ne vuodet vaan kuluvat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On varmasti melko erilaista nykyään. Reykjavík on muuttunut niin paljon niin lyhyessä ajassa. Hyvässä ja pahassa :)

      Poista

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)