tiistai 28. huhtikuuta 2015

Aurinkoenergiaa

Viimeviikon loppupuoli oli todella aurinkoinen mutta samoin todella kylmä. Kävin useampana päivänä kävelemässä Geldinganesissa, milloin koirien, milloin kameran ja milloin kumpienkin kanssa. Kävin kaikkina laskuveden eri vaiheina ja kaikilla Geldinganesin eri puolilla, joilla en ollut vielä käynyt. Koirat sai nauttia vapaanaolosta ja olin itsekin ihan että voi vitsit millaisessa paikassa asunkaan. Ei kuvista oikeen koskaan välity se aito fiilis, miten on niin aurinkoista ja ympärillä levittäytyy meri ja vuoret. Ei kuule meren ja tuulen kohinaa eikä varsinkaan haista meren tuoksua. Ei näe niitä lukuisia lintuja (joista en saa otettua kuvia...) eikä kuule niiden ääniä. Muuttolinnut on täällä se varma kevään merkki. Ilma kun on vielä melko talvinen. 

Tästä köröttelin autolla yli.
Nousuveden aikaan tästä kannaksesta ei ole kuin tie näkyvissä mutta laskuveden aikaan tässä on hieno ranta.
Me tutkittiin vanhoja talojen raunioita. Geldinganesissa ei ole koskaan ollut pysyvää asutusta mutta joitakin lammassuojia ja kalastajien mökkejä on ollut.




Tässä näkyy kokonaisuudessaan Þerney niminen saari, jossa on asuttu ja siellä on aikoinaan ollut kirkkokin. Nykyään siellä viettää kesälomansa Reykjavíkin kotieläinpuiston asukkaat.





Tässä on sellaisen kalastusmökin jäänteet.
Toiselta puolelta.
Tässä näkyy mökin seinät vähän paremmin.

 


Tällaisella aurinkoisella rannalla kuuluisi istua ystävän tai perheen kanssa. Ja syödä eväitä.

Kaikenlaista siivekästä oli liikkeellä mutta minulla vain lyhyt linssi mukana. Seuraavana päivänä tulinkin takaisin paremman linssin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)