perjantai 28. marraskuuta 2014

Eveläisen silmä

Evellä on tuollainen patti toisen silmän alaluomessa, ihan silmässä kiinni. Huomasin patin ensimmäisen kerran tämän vuoden tammikuussa ja olen sitä seuraillut sillä ajatuksella etten sitä lähde poistattamaan ellei se siitä kasva. Nyt se on kuitenkin pikku hiljaa kasvanut ja vaikkei se koiraa mitenkään tunnu häiritsevän niin otetaan se nyt kummiskin pois. Olen lähetellyt eri eläinlääkäriasemille sähköpostia asiasta tämä kuva liitteenä ja kysellyt mm. operaation hintaa. Haluan sen poistattaa mutta haluan myös säästää rahaa, jos se on mahdollista. Yksi asema vastasi heti saman päivän aikana että heillä se maksaisi noin 15 000-20 000 kruunua ja toinen pyysi ensin käymään ilman mitään hinta-arviota. Muilta en ole vielä kuullut mitään.

Kyllä minusta tämän kuvan perusteella nyt pystyisi jonkinlaisen hinta-arvion antamaan. En haluaisi mennä tarkistuskäynnille paikkaan, joka sitten sanookin operaation maksavan vaikka yli 25 000 kr. ja joudun nolosti sanomaan että menisin mielummin tonne yhteen halvempaa paikkaan kiitos :D Toisaalta nolottaa tällainen kilpailuttaminen mutta en entuudestaan tiedä paikallisen eläinlääkinnän hintatasosta oikein mitään. Suomessakin meidän omat koirat on aina olleet niin terveitä ettei juurikaan olla jouduttu eläinlääkärillä käymään muuta kuin rokotuksissa ja Indin kastraatiossa.

Húsavíkissa kävin kerran kun Indillä oli silmätulehdus mutta sikäläinen ponitohtori on kyllä edullinen. Täällä Reykjavíkissakin kävin sen kerran kun meinasin rokottaa Even (enkä sitten rokottanutkaan) ja silloinkin maksoin vain siitä käynnistä kun mitään toimenpiteitä ei tehty. 
Jos ei nuista muista kuulu pian jotain niin varaan ajan varmaankin tuolle yhdelle klinikalle, josta sain hinta-arvion heti. Se vaikuttaa muutenkin kaikin puolin mukavalta paikalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)