torstai 4. joulukuuta 2014

Viikonlopun ja alkuviikon touhuja

Viikonloppu meni taas niin nopeaan ja oli täynnä kaikenlaista vaikka sunnuntaina oltiinkin kotosalla koko päivä. Perjantaina oli "Black Friday" ameriikan tapaan ja joissakin kaupoissa oli tämän takia alennusmyynnit. Minäkin lähdin E:n kanssa kaupoille Kringlan ostoskeskukseen mutta lopulta en ostanut mitään aletuotteita :D Ostin kyllä jotakin pientä joulukoristusta, nimitarroja paketteihin, paksut sukkahousut, mausteita ja ruokaa. Ostoskeskuksissa on mun mielestä mukavaa käydä tuollaisen pikkuisen kanssa vaikkei mitään ostaisikaan. Voi antaa pätkän kävellä säässä kuin säässä ilman autonalle juoksemisen pelkoa. Olen aika monesti mennyt sinne meiltä kulkevalla bussilla ja sitten on tultu kotiin miehen kyydillä kun hän on päässyt töistä.

Perjantaina olin kuitenkin itse autolla liikkeellä ja koiratkin oli mukana. Ensin käytiin kuitenkin Metrossa syömässä koska mulla oli nälkä ja siellä on hyvä leikkialue tuon ikäiselle :D Syömisten ja shoppailujen jälkeen haettiin mies töistä ja suunnattiin vielä Toys R Us:iin ostamaan joululahjoja E:n kahdelle serkulle. Löydettiinkin mun mielestä aika kivat jutut. Siellä meni aika pitkään kun annettiin E:n juosta ja tutkia kaikkea. Käyn tuollaisissa paikoissa mieluummin taaperon ehdoilla ja annan pitää hauskaa tylsän kotonaolon sijaan. Siellä on liukumäkikin, joka on niin kuin lasten oma sisäänkäynti kauppaan :)

Lauantaina olikin vuorossa Ikeareissu. Mentiin sinne tarkoituksena otattaa kuva E:stä joulupukin kanssa. E oli oikein viimeisen päälle juhlavaatteissa kuvaa varten ja sai vielä kauniin hiuspannan kun käytiin ensin moikkaamassa anoppia sen töissä apteekissa. Onneksi kuvausjono ei ollut kovin pitkä ja päästiin pian asiaan. E ei alkanut monen muun ikäisensä tavoin itkemään joulupukin sylissä mutta ei kyllä irronnut hymyäkään. Kuvausten jälkeen mentiin syömään jouluruokaa ja se olikin ihan tosi hyvää. Minä otin juhlavan kalkkuna-annoksen ja jälkiruuaksi kinuskisen panna cottan. En ole ikinä syönyt Ikeassa niin hyvää sapuskaa :) Sitten katseltiin vielä viidennen kerran mattoja E:n nurkkaukseen mutta en vaan löydä mistään sellaista "the mattoa", joka täyttäisi kaikki vaatimukset ulkonäön, materiaalin, koon ja hinnan suhteen. Ikeasta suunnattiin hirveässä ähkyssä vielä anopin luo kahville ja kakulle ja sitten kotiin. Illalla väsäsin piparkakkutaikinan jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää ja pikkujouluilin Ikeaglögin merkeissä.

Sunnuntaina leivoin E:n leikkimuoteilla pipareita, joista tuli todella pieniä, ohuita ja osasta kovin kärähtäneitä :D Vaatii hiukan vielä harjoitusta että saadaan aikaiseksi sellaisia täydellisiä pipareita. Lisäksi taisin käyttää vähän vääränlaista siirappia enkä löytänyt mistään pomeranssinkuorta mutta ihan piparimaisilta ne maistuivat. Osan koiristelin ja loput laitoin peltirasiaan talteen. Pakkastin puolet takinasta joten vielä olisi ainakin yhdet piparitalkoot edessä.

 Lauantaina olisi ollut talon yhteinen autokellarisiivous sekä joulukuusen pystytys ja ulkona olevien portaitten koristelu tuollaisella kamalalla punaisella valoputkella. Me kuitenkin livistettiin sinne Ikeaan eikä osallistuttua muahahaa. Kuusi on kyllä kieltämättä ihan söpö mutta nuo muut valot tuolla taustalla kiinnittää liikaa huomiota.

 E:kin sai koittaa.

 Mies osti Toys "R" Us:sista led-valo ilmapalloja ja sunnuntaina puhallettiin niistä yksi ja sammutettiin valot. Aika kivoja olis jossakin juhlissa.
  Alkuviikosta tulikin lunta ja me vietiin koirat lenkille niin että E kulki perässä pulkassa. Sitten se suli ja nyt on taas lunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)