maanantai 28. huhtikuuta 2014

Ruokkia ja naksutin

Ostin yhtenä päivänä kaupasta ruokkia koska en ollut ikinä sitä maistanut enkä koskaan kaupassa edes nähnyt ja se oli vielä 50% alennuksessa. En siis tiedä ihan tarkalleen minkä lajinen lintu on kyseessä koska paketissa lukee vain svartfugl = joku ruokkilintuihin kuuluva laji. Lunni kuuluu myös ruokkilintuihin mutta sitä myytäisiin kyllä ihan lunni nimellä. Mies on aina varoitellut ettei merilinnut maistu hyvältä mutta minä olen aina ajatellut että mitäpä lihaa nyt ei pippurin ja valkosipulin maustamana voisi syödä!?! Olen myös maistanut savustettua lunnia ja se oli ihan ok.

Paketissa oli kaksi lintua, joista päätin käyttää vain rintafileet. Mukana ei ollut koipia eikä siipiä. Laitoin fileet pussiin marinoitumaan pilkotun valkosipulin, rouhitun mustapippurin, tuoreen oregano silpun(sattui olemaan) sekä oliiviöljyn kanssa. Fileet olivat aika pieniä ja ne saivat marinoitua ainakin viisi tuntia. Sitten paistoin niihin pannulla nopeasti väriä ja kypsensin uunissa kypsäksi. Kaadoin uuniastiaan vähän olutta ettei lihat kuivahtaisi. Uunistatulon jälkeen käärin lihat nesteineen vielä folioon ja annoin olla jonkun aikaa.



Mutta EI ollut hyvää! Ei ollenkaan ja suurin osa menikin koirille. Minä ja mies vain maistettiin ja appi söi peräti yhden fileen. Se maku on vain niin outo ettei sitä halunnut syödä maistamista enempää. Enkä edes maistanut mitään muita makuja kuin sen lihan oman maun. Lisäksi raaka liha haisi samalta kuin raaka pyöriäinen ja se sai minut ajattelemaan niitä pyöriäisen mahoja, joita kaivelin opparia varten. Ei herkullinen ajatus ollenkaan :D Ehkä siit voisi tykätä jos olisi lapsesta asti tottunut sellaista syömään. Mutta maistakaa toki jos sattuu eteen tulemaan :)

 Eve herkuttelee lampaansarvella. Ostettiin ne Reykjavíkissa ollessa koiranruuan ja naksuttimen ohessa. Kyllä, ostin naksuttimen! Innostuin siitä vähän aikaa sitten kun näin you tubessa videoita eläimistä, joille on opetettu kaikenlaisia temppuja naksuttimen avulla. Ollaan nyt kokeiltu sitä Even kanssa parina päivänä ja meinataan käyttää sitä jatkossakin.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)