sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Lintuja

Minuun on iskenyt täällä Islannissa asuessa pieni lintubongaus vimma. Johtunee ehkä siitä, että täällä vilisee kesäisin lintuja todella paljon ja eri lajeja pääsee näkemään ihan eri lailla kuin Suomessa, koska täällä ei ole puita estämässä näkyvyyttä. Lisäksi tuntuu, että jotkut lajit ovat täällä rohkeampia kuin Suomessa. Esimerkiksi korpit viihtyvät talvisaikaan kaupungeissa erittäin runsaslukuisina.

Pidänkin silmäni aina lintujen kohdalla auki, jos vaikka näkyisi joku laji, mitä en ole vielä nähnyt. Bongaamani uudet lajit laitan listaan, mikä löytyy otsikkokuvan alapuolelta kohdasta "lintubongaus". Lisäksi tykkään tietysti yrittää saada linnuista kuvia, mikä ei tosiaankaan aina ole helppoa. Varsinkin pienet ja nopealiikkeiset lajit sekä arat kaukana pysyttelevät lajit ovat haastavia. Sääolosuhteet vaikuttavat kuvaamisen onnistumiseen tietysti myös.

Nämä linnut kuvasin Garðabærissa pääsiäisenä. Tässä mustarastaita. Húsavíkissa en ole koskaan mustarastasta nähnyt.

Tämä sorsapariskunta oli varsinainen pihoilla viihtyjä. Bongasin heidät pääsiäisen aikaan muun muassa jonkun suihkulähdealtaasta ja yrittämästä toisen talon autotalliin. Talon asukas yritti häätää heitä lempeästi vesiruiskun avulla pois. Näissä kuvissa he tulivat minua jalkakäytävällä vastaan.


Mies valvoo kun rouva juo lätäköstä.


Sepelhanhia raekuurossa.


Raekuuron jälkeen paistoi hetken taas aurinko ja näin pienen karimetson.
Lokit seurailivat puuhiani pääni yläpuolella.
Kapustarinta. Täällä on suuri kevään/kesän merkki kun kapustarinnat tulevat takaisin. Itse näin ensimmäiset kiirastorstaina täällä Húsavíkissa.

Tässä kuvassa on kaksi lintua tonkimassa ruokaa merilevien joukosta. Hyvin naamioituneita!
Tässä on vähän zoomattu ja näkee, että kottaraisiahan siellä(huomaatko kummatkin?). Niitäkin on tuolla asuinalueella tosi paljon mutta täällä Húsavíkissa en ole nähnyt.


Vielä parvi sepelhanhia.

2 kommenttia:

  1. Mäkin olin innoissani kotiintullessa, kun pääsin varmistamaan minkä linnun näin sattumalta, kun ajeltiin tänään ympäriinsä. Se oli kuin olikin kivitasku!

    VastaaPoista

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)