torstai 25. helmikuuta 2010

Jotain ihan muuta

Eilen olikin kulturelli päivä. Kävin nimittäin A:n ja muiden vaihtareiden kanssa Aboa Vetus & Ars Novassa ja Sibeliusmuseossa. Aboa Vetuksessa ei ollutkaan niin jännää kuin muistin olevan vaikka olenkin ihan arkeologia "hullu". Kai siitä on koitettu tehdä niin family friendly tai jotain. Jotain aitoutta jäin kaipaamaan, liian näyttelymäistä. No ulkomaalaiset kai tykkäsivät. Kierrettiin myös nykytaiteen puoli, jossa en itsekkään ollut ennen käynyt. Mutta olipa se pieni! Ihan mielenkiintoinen kuitenkin. Museokaupasta ostin toffeeneliön, jotta sain suun makiaksi :) Ai niin eilen tuo oli ilmaista, minkä takia just eilen siellä käytiinkin. Olisin halunnut jäädä kahville sinne ihanaan kahvilaan mutta turistit halusivat jatkaa Sibeliusmuseoon :) Jos Abossa olikin vähän vilinää niin Sibessä ei sitten yhtään. Opiskelijahinta 1 € oli minusta aika kohtuullinen ja olihan siellä aika hienoja vanhoja soittimia ja museossa soi kaunis musiikki. Mikäs siinä rupatellessa ja samalla itseään sivistäessä :) Hyviä noi vaihtarit kun niiden mukana tulee itsekin käytyä tuollaisissa paikoissa. Nyt meitä olikin vain neljä kun linnassa käydessä oli kuusi.
Museokierroksen jälkeen tapasin miehen Subwaylla päivällisen merkeissä ja sitten lähdettiin ostamaan koiranruokaa.

Tänään olen kerennyt jo käymään kaverin ja poikansa kanssa tuossa meidän lähellä olevassa pulkkamäessä ja sen jälkeen teellä heidän luonaan :) Mies tuli hakemaan mua sieltä kauppaan ja ostettiinkin aika paljon kaikkea mm. sadan pussin teepakkaus ku ne on mukamas aina loppu. Kiivitkin oli tarjouksessa, 79 centtiä rasia ja niitä lähti mukaan myös. Taidan kokeilla illalla miten kiivi menee kanasalaatissa :) Joo ja sitten olen tehnyt taikinan karpalo-valkosuklaa-manteli kekseille, joita illalla päästään napostelemaan. Tein niitä joulukuussakin siskot kokkaa-blogin reseptillä ja ne on vaan niin hyviä :) Et jos joku tuttu haluaa maistaa niin tänne vaan eh. Tisakannutkin olen ja imuroinut jee!

Tämä kuva ei liity mihinkään mutta on otettu jotakuinkin tähän vuodenaikaan parisen vuotta sitten. Meillä oli Mona hiiri silloin ja se asusteli häkissään keittiön pöydällä meidän ainokaisena lemmikkinä. Se oli tosi kesy ja pidettiinkin sen häkkiä usein auki ja se pääsi seikkailemaan pöydälle ja ikkunalaudalle. Joku päivä toin töistä kotiin tuon ruusun kun joku asiakas oli jättänyt sen sinne ja laitoin maljakkoon keittiön pöydälle. Ja sitten Mona oli yhtenä päivänä kiivennyt sen vartta pitkin, vienyt lehtiä mukanaan häkkiinsä ja nakertanut vähän kukkaakin yläilmoissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)