sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Sekaisin päivistä

Niin en varmaan maininnutkaan että alkava viikko on hiitoloma mulla. Että vaikka tänään on sunnuntai, ei ole havaittavissa minkäänlaisia sunnuntaimasiksia :) Juon tässä teetä ja lueskelen blogeja, koirat kaluaa luita hyytävän aamulenkin jälkeisellä innolla. Mikäs tässä ollessa niin. Täällä alkaa olemaan aika arktiset olosuhteet. Asteita on parikymmentä mutta jo monta päivää on tuullut kovin, niin että kaikki alkaa olemaan sellaista valkoista massaa kun tuuli puhaltaa lunta teille ja poluille. Nytkin vain sataa lisää lunta vaikka on tosi kylmä. Mä tykkään kyllä tällaisesta extreme talvesta mutta tuo koirien kävelyttäminen on vähän äärirajoilla. Ne on ihan sekaisin lumesta, poukkoilee ja säntäilee hihnassa koko ajan. Lisäksi Evellä rupeaa olemaan kylmä kun se päätti pari viikkoa sitten alkaa vaihtamaan talvikarvaa pois... Ja mä tietysti harjaan sitä pois sitä mukaan kun lähtee ettei kämppä olis aivan katastrofaalinen karvapesäke. Se nostelee jalkojaan ilmaan vuorotellen, on kaksi kertaa ja potkaissut Indiä naamaan niin kuin hevonen :D Aika jännää tosin että kun se hoksaa jotain mielenkiintoista se unohtaa täysin sen kylmyyden... Eikä muuten halua edes mennä kotiin lämpimään heh. Indillä ei taas ole hätäpäivää, se vois vaikka nukkua tuolla hangessa ja Evekin ellei se karva nyt olis alkanut lähtemään :/

Olen kirjoitellut vähän huonosti tällä viikolla jostain syystä... Keskiviikkona lähdin vahingossa kouluun tunnin liian aikaisin. Huomasin erheeni onneksi jo kun pääsin kaupungille ja päätin odotella sen tunnin kahvilassa. Menin Wayne's Coffee:in ja ostin croissantin mansikkahillon kera sekä kahvia. Siellä oli kourallinen muitakin yksinäisiä ihmisiä ja ihan hiljaista. Taustalla kuului hiljainen ja kaunis Sade:n musiikki ja kahvikoneet hyrisivät. Myyjä teki leipiä valmiiksi ja mä luin lehteä. Aivan ihanan rauhallinen ja rentouttava alku päivälle. Siitä innostuneena päätin eilen tehdä croissantteja itse yhdellä netistä löytämälläni reseptillä. Resepti osoittautui kuitenkin ihan fiaskoksi ja taikinaa oli mahdoton käsitellä, joten mun voisarvista tulikin jotain ihmeellisiä myttyjä. Ihan hyviä kuitenkin kun söin niitä omatekemän appelsiinimarmeladin ja kahvin kanssa.

Niin ja olen ollut kuvitteellisessa asuntojahdissa netissä :D Katsellut myytäviä taloja Akureyrin ja Húsavíkin suunnalta heh. Tässä muutama mitä olisin voinut harkita, jos siis ihan oikeasti olisin ostamassa. Ongelmana kaupunkitaloissa on se, että kauhean monessa isossa omakotitalossa onkin kaksi tai useampi asunto ja hirveän vähän pihaa. Ja jos pihaa on niin se on usein kokonaan aidattua patiota. Miehen sisko perheineen asuu Reykjavíkissa kerrostalossa ykköskerroksessa ja heillä on 60 m2 kokonen kokonaan laudoitettu patio... Kyllä mäkin sellaisesta normaalinkokoisesta tuulensuojaisesta patiosta tykkäisin mutta ihan kunnon pihaa sais sitten olla enemmän. Missä mä muka puutarhuroisin muuten ja koirat juoksentelis? Niinpä katselinkin enemmän noita vähän syrjemmässä sijaitsevia tönöjä. Noi kaikki talot olis silleen mun mielestä järkevän hintaisia mut en viitsi tähän nyt laittaa niitä hintoja, edullisia kuitenkin. Ei noita kuvia varmaan ois saanut tänne laittaa mut ollaan ihan hys hys :) Netissä ne kuitenkin on olleet kaikkien nähtävillä.

Nämä seuraavat talot on Húsavíkista:

Tämä olis ihan miehen isän talon naapurissa.

Tää oli vissiin pormastarin vanha talo.
Tää ei näytä ulkoa mitenkään ihmeelliseltä mutta sisältä aika kiva.

Sen sisäänkäynti on ihan rantatien vieressä :)

Ja maisemat on aika kivat.

Tän otin tähän vaan esimerkiks kun se oli halvin.

Ja loput on Akureyristä, tää oli "yli budjetin" reilusti mutta tosiasia on se että varsinkin Reykjavíkissa suuri osa omakotitaloista on tätä luokkaa. Ja sit on niitä pieniä, vanhoja ja ränsistyneitä :)


Tää on aika rauhaisassa paikassa.

Tää oli söpön värinen.

Tää oli tosi kiva ja söpö ja pihakin vielä aidattu.

Ja tämmönen söpö ulkokeittiö :)

Tää seuraava oli ehkä kaikista potentiaalisin.

Sama talo takapihalta.

Ja alakerran pation/terassin näkymät :) Tää ois lähtenyt aika hyvin alle sadan tuhannen euron.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)