lauantai 20. helmikuuta 2010

Dokkareita Islannista

Törmäsin ylen areenssa tänään tällaisiin:

http://areena.yle.fi/video/755477 Postikortteja pohjolasta, ihan kiva lyhyt pätkä yleisistä asioista ja hauskoja paikallisten haastatteluja.

http://areena.yle.fi/video/712205 Dokumenttielokuva Unelmamaa Islanti, en vielä kerennyt katsoa kun kestää 1,5 tuntia mutta tänään vielä katson. Poistuu jo seitsemän päivän päästä.

Edit. Katsottiin tuo toinenkin nyt ja oli aika keskustelua herättävä aihe :) Mutta kyllä tuon voi yleistää koskemaan koko maailmaa. Niin se vaan on nykymaailma tasapainoilemista arvojen, rahan ja työpaikkojen välillä. Ja rikkaiden sekä köyhien, valitettavasti :/ Niin ja kun tuossa mainitaan että Húsavíkiin olisi myös tulossa alumiinitehdas niin ei tulekaan, vaikka tuolloin luultiin niin. Tai ei itse kaupunkiin mutta sinne takamaille. Olisi ollut monelle työpaikka siellä tiedossa eikä sitä tehdasta varten olisi edes padottu jokia vaan käytetty Krafla tulivuoresta tulevaa energiaa. Mutta niin se vaan menee että kaikella on kaksi puolta. Sitä en tajua että miksi valtio on sysännyt niin paljon rahaa alumiiniteollisuuden edistämiseen eikä auttanut pienempiä, jo ennestään työpaikkoja tarjoavia yrityksiä pysymään pystyssä. Húsavík esimerkiksi olisi halunnut alumiinitehtaan sijaan rakentaa pienempiä tehtaita, joilla olisi voinut mm. erottaa katkarapujen kuoresta jotain ainetta lääkevalmistukseen. Mutta nyt Húsavíkin katkaravun käsittelytehdaskin on suljettu :/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)