tiistai 9. helmikuuta 2010

Autoviikko

Toiset viettää autottomia päivä säästääkseen luontoa ja rahaa, toiset autollisia päiviä säästääkseen aikaa, hartialihaksia ja kuluttaakseen rahaa :) Täti perheineen lähti viikoksi etelään ja me saatiin sunnuntaina heidän auto käyttöön viikoksi. Täytyy taas käydä tekemässä niitä pakollisia autollisia ostoksia kuten: iso säkki multaa ja koiranruokaa. Sunnuntaina kävivät taas A ja P kahvilla, toivat muffinsseja ja keväisen krysanteemin :) Jón nukkui koko tapahtuman ajan ja itsekin vielä niistelin sujuvasti. Viimeksikin kun saatiin heidät vieraiksi oltiin kipeitä... Mutta oli kivaa saada taas vieraita, niitähän kun ei meillä ihan hirveästi käy :)

Eilen aamulla ennen koulua lähdin koirien kanssa Mynämäelle eläinlääkäriin. Käytän Mynämäen kunnan eläinlääkäriä koska hän on aina hoitanut meidän eläimet ja on lisäksi edullinen. Lääkärissä kumpikin sai kaksi rokotusta ja Indi vielä vanhoilla päivillään mikrosirun. Siitä se ei yhtään tykännyt raukka :/Ja sitten keskusteltiin koirien viennistä maahan, johon on varmaan maailman typerimmät vientivaatimukset. Lääkäri ihmetteli joidenkin testien tarpeellisuutta ja karanteenin pituutta mutta minkäs teet. Myös Islannin "valtion eläinlääkärit" yksi toisensa jälkeen ovat koettaneet selittää poliitikoille ettei tuonnin tarvitsisi olla niin vaikeaa. Mutta ei, niin ei. Olin kirjoittanut lääkärille pitkän listan kaikista tarvittavista jutuista ja tämän käynnin jälkeen tulee vielä ainakin kaksi käyntiä. Tämä käynti maksoi 80 €, murto-osa siitä kamalasta summasta mikä tästä vielä kehkeytyy ennen kuin koirat ovat Islannin kamaralla...

Lääkärillä sain tekstiviestin koululta, jossa ilmoitettiin että tunnit on peruttu. Illalla sain viestin että tämänkin päivän tunnit on peruttu. Noh käy mulle :) Alhaalla joitain kuvia viikonlopulta.


Wähän historiallista karkkia linnasta.

Soffía kömpi tukka sekaisin aamupuurolle.

Naudan paistipalaa, näyttää murealta mutta olikin yllättävän sitkeää.




Olen nyt tosi monena kertana tehnyt näitä peruna "pihvejä" raastetusta perunasta. Näin tulee syötyä paljon vähemmän perunaa kuin yleensä. Näihin meni kolme perunaa, pikkusen parmesaania pinnalle ja grillausmaustetta.

Uudet tupperit saapuivat ja kuiva-aine kaappi sai vähän enemmän järjestystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)