perjantai 6. maaliskuuta 2015

Suunnitelmia

Mulla on kaikenlaisia suunnitelmia päässäni. Kaikki vasta aivan mietintäasteella ja epäselvää on, voiko niitä ollenkaan ja milloin, toteuttaa? Mietin työpaikkoja, jatko-opiskeluita, matkoja, naimsiinmenoa, toisen lapsen hankintaa.... Milloin, miten, miksi, kannattaako ollenkaan? Mistä rahat?? Työpaikkaa tarvitaan kaikkien noiden muiden toteutukseen, heh. Mutta millaista työpaikkaa? Haluanko nyt kivan ja pysyvän työpaikan moneksi vuodeksi eteenpäin vai haluanko osa-aikatyön, joka mahdollistaisi opiskelun? Täällä ei saa opintotukea ja lainaa en halua enää lisää ottaa. Meillä on asuntolaina ja mulla myös vanhaa opintolainaa ihan kivasti.

Olen miettinyt biologian maisterintutkinnon suorittamista Islannin yliopistossa. Vaikka muistan vielä elävästi miten vaikeaa mulla oli saattaa amk-tutkintoa loppuun. Ajattelen kuitenkin niin että olen oppinut virheistäni ja osaisin tällä kertaa tehdä asiat toisin, paremmin. Olisin myös koulussa siellä missä asun eikä kouluni olisi toisessa maassa tuhansien kilometrien päässä. Minulla olisi apua ja vertaistukea ympärilläni. Olisi myös nastaa tutustua toisiin opiskelijoihin ja saada paikallisia kavereita. Tällä hetkellä sosiaalisten kontaktien määrä on melko olematon. Ja tietysti oppisin taas hirveästi lisää kieltä koska luennot olisivat suurilta osin Islanniksi vaikka onneksi oppikirjoista suurin osa on englanniksi. Mietin että koitan hakea sinne piruuttani ja katson sitten otanko paikan vastaan, jos sellaista tarjotaan. Täytyy vain keksiä kaksi suosittelijaa jostakin. Täällä käytetään tosi paljon suosittelijoita työnhaussa ja näköjään koulumaailmassakin.

Sitten nuo häät............ Haluan pitää häät mutta kun ne tuntuvat kaatuvan omaan mahdottomuuteensa. Suurin kysymys on kai se että MISSÄ maassa ne pidetään. Ja jos ne on täällä niin tuleeko mun suvusta ketään ja taas toisin päin jos ne on Suomessa. Rahahan tämänkin tekisi helpommaksi. Ja mites sitten jos halutaan toinen lapsi? Se tietenkin sekoittaa kaikki mahdolliset työ- ja opiskelukuviot ihan uusiksi. Mutta en haluaisi senkän kanssa odottaa hirmu kauan ettei lapsilla olisi liian paljon ikäeroa. Muistelen vielä viimeraskauden alkuajan pahoinvointia ja mietin miten selviän töissä tai kouluss tai pystyn hoitamaan kotia kun on E:kin vielä jaloissa ja oksennus lentää. Noh, siitä on vain selvittävä jos sellaiseen tilanteeseen joutuu. Kivaahan se on saada vähän haastetta elämään :P

Kuvat ovat eiliseltä kävelyltä. Oli sellainen islantilainen sää että viiden minuutin välein tuli lunta ja sitten taas paistoi välillä aurinko.

Kyllä mä niin tykkään asua täällä. Vaikka asutaankin nyt kaupungissa niin silti siitä ei pääse eroon että asutaan kuitenkin aika pienellä saarella keskellä pohjoista Atlanttia. Sen näkee ja kuulee ja se on ihanaa. Kaikessa tuulisuudessaan ja karuudessaan mahtava paikka.




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)