lauantai 27. joulukuuta 2014

Rakas joulu

Aina sinä jaksat tullat käymään, vaikka kuinka olisi sekaista ja puolivalmista. Vaikka aina ei löytyisi innostusta vastaanottaa sinua niin sinä tulet ja tuot innostuksen tullessasi. Siitä olet kyllä kiva vieras :)

Kurkku alkaa olla jo aika hyvässä kunnossa streptokokin jäljiltä, samoin kädet, joita vaivasi joku streptokokin aiheuttama ihottuma. Aattona ei ollut vielä mukava nieleskellä jouluruokaa mutta nyt menee alas jo tosi hyvin ja suklaata kuluu, heh. Meillä syötiin aattona hanhea, joulupäivänä possua ja keitettyä savustettua lammasta kälyn luona ja eilen tapaninpäivänä oli vuorossa suomalainen jouluruoka. Ei meillä muuta ollut kuin porkkana- ja lanttulaatikkoa, karjalanpiirakoita ja munavoita, jauhelihapasteijoita, juustoja, valkosipulisilliä ja kylmäsavulohta mutta pääsin tosi hyvin suomalaisen joulun fiilikseen niitä syödessä :)

Nyt vaan koitetaan ottaa rennosti ja nauttia välipäivistä ennen uuden vuoden viettoon lähtöä Húsavíkiin.

Meillä on ihan valtava kuusi :D Mutta on se hieno ja jouluinen ja ihana!
Yksi harvoista ruuista, mitä melkein jokaisessa islantilaisessa kodissa syödään jouluisin. Hangikjöt on savustettu lammasrulla, joka tarjoillaan keitettynä. Ei ehkä näytä kovin hyvältä ja yleensä siinä ei ole ihan noin paljon rasvaa kuin tässä meidän yksilössä mutta hyvää on, ainakin minusta :) Miehen perheessä sitä syödään perinteisesti aatonaattona ja niin mekin tehtiin, mutta tänään taas jatketaan.
 Aaton vaatimaton, mutta herkullinen ruokatarjoilu koostui hanhen rintafileistä (villejä, islantilaisia hanhia, jotka kälyn mies on ampunut),  sienikastikkeesta, karamelliperunoista ja "salaatista", jossa oli omenaa, viinirypäleitä ja saksanpähkinää kermavaahdossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)