keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Kolme päivää kotiäitinä

En jotenkin osaa mieltää yhden lapsen kanssa kotona olemista kotiäitiydeksi. Kahden lapsen kanssa se jo tuntuu siltä, useamman pikkutyypin kokopäiväisestä tarpeiden huolehtimisesta puhumattakaan. E on nyt kesälomalla ja olen ollut kokonaiset kolme päivää kahden lapsen kotiäitinä :D Olinhan E:n kanssa kotona puolitoista vuotta ja on tietty I:nkin aikana ollut joitain miehen pitkiä työpäiviä, E:n sairaspäiviä yms. niin, että kummatkin on olleet pelkästään mun kontollani. Mutta tällaisia tavallisia kotiarkipäiviä ei ole ollut ainakaan näin montaa putkeen. Tosin tämäkin ilo kestää vain tämän viikon, sillä mies alkaa lomille ensi viikolla.

On ollut kyllä aikas ihanaa. Hirveän tekemisentäyteistä ja ihanaa. En tiedä onko syynä kivat kesäilmat, sisaruskärryt vai uudelleen aloittamani ahdistuspillerini mutta kaikki sujuu tosi kivasti. Vaikka siis, sillä lailla normaalin perhearkimaisen kivasti. Ei sillai "meillä vaan halitaan ja pusitaan ja koskaan ei kukaan korota ääntänsä" kivasti :D Toivottavasti lapsetkin on sitä mieltä, vaikka jauhelihakastikkeessa olikin sipulia, joka tuntuu olevan E:n ruokainhokki numero yksi.

Päiviin meille on tullut sellainen rytmi, että ulkoillaan ja sitten ulkoillaan :D No ei. Aamuisin kun isäntä on saatu talosta, aamiaiset sun muut hoidettua ja I:tä alkaa taas väsyttää, lähdetään ulos. Ensin viedään koirat sisaruskärryillä lenkille, minkä aikana I nukahtaa ja E joko istuu kyydissä tai kävelee. Sitten palautetaan koirat kotiin ja jatketaan yhden päiväkodin pihaan leikkimään. Siellä syödään joku pieni välipala ja hengaillaan niin kauan, kunnes on aika lähteä kotiin laittamaan ruokaa. Muita siellä käy aika vähän, niin kuin leikkipaikoissa yleensäkin. Täällä ei ole mitään kovin vahvaa puistoilukulttuuria. Olisi kiva rupatella ja antaa E:n leikkiä jonkun kanssa.

Kotona laittelen ruokaa ja E touhuaa jotain sisällä tai ulkona. Nyt on olleet niin ihanan lämpimät ilmat, että on voinut pitää terassin ovea auki ja E saa mennä aidatulle yhteispihalle vapaasti leikkimään. Sielläkään ei ole yleensä ketään. Sitten syödään ja I nukkuu lounaan aikana tai sitä ennen tai sen jälkeen :D Lounaan jälkeen on sitten E:n päikkärit mutta yhtenäkään päivänä se ei ole vielä nukahtanut. Touhuaa siellä vaan hiljaa omiaan kaikkialla muualla kuin sängyssä. Noh, eilen se sitten simahti isänsä syliin kesken jutustelun ja tänään nukahti autoon viiden jälkeen eikä siitä enään herännyt :S Ainut vika siis tässä meidän muuten täydellisessä kotiäiteilyssä :P "Päikkäreiden" jälkeen ollaan hengailtu meidän pihalla, lähitalojen pihoilla, käyty bussilla kaupoilla, siivoiltu, pyykätty, syöty välipalaa ja yms. Sitten tietty valmistettu ruokaa ja syöty kun rakas perheenpää ja elättäjä saapuu :D

Valkoinen jalka mustassa hiekassa :D Tässä seuraa sekalainen kännykuvapläjäys.

Paikallisessa kirjastossa hengaamassa joku iltapäivä.
 Kirjaston lastenosasto.
 Pari viikkoa sitten perjantaina tehtiin pieni retki päiväkodin jälkeen. Käytiin moikkaamassa heppoja, yhdessä kaukaisessa leikkipuistossa ja joella. Välipalakin syötiin siellä puistossa.


 Vapaana olevat koirat tiukasti kiellettyjä.



Yhtenä päivänä viimeviikolla lukittiin itsemme ulos vähän ennen miehen kotiintuloa. I otti päikkäreitä pihalla pussissa :)
 Viimeviikolla sain tilapäisen mielenhäiriön ja kävin juoksulenkillä. Juoksin tänne mäelle joskus kymmenen aikaan illalla. Kivasti paistoi!
 Ja niissä häissäkin käytiin. Siitä vielä lisää. Tässä maisema juhlapaikan ikkunasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)