keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Mammalomalla

Aah, aika kivaa olla pitkästä aikaa yksin kotona tai vaan yleisestikin ilman miestä ja lasta. Tai siis sen ajan kun E on hoidossa. En minä nyt muuten niitä ilman ole :D Eilen ja edellispäivän E oli kuitenkin silmätulehduksen takia kotona mutta tänään taas päiväkodissa. Kivaa kun se menee sinne mielellään ja mullakin on sitten henkisesti ja fyysisesti enemmän voimavaroja leikkiä ja touhuta sen loppupäivän kun on ensin saanut vähän huilata itsekseen. E ei myöskään kotona oikeen tahdo nukkua enää päiväunia, vaikka joutuukin sänkyyn ainakin "huilaamaan", mutta päiväkodissa sen tulee yleensä nukuttua ainakin vähän aikaa. E pysyttelee kuulemma aina tosi kauan hereillä mutta ei kuitenkaan häiritse ketään. Ei vaan nukahda itse. Ja kun toiset lapset simahtavat hetkessä ja saavat nukkua vain puolituntia niin niitä jo melkein herätellään kun E vielä valvoo.

En minä pelkästään kotona kuitenkaan kyki itsekseni. Koirathan täytyy ulkoiluttaa ja niidenkin kanssa on ollut mukava tehdä pikkuisen pidempiä aamulenkkejä kun ei ole minnekään kiire. On vaan ollut ihan sairaan liukkaita kelejä ja ihmettelen tosissani miten olenkin pysynyt koirien kanssa pystyssä. Koirat itsekin kaatuilevat melkoisesti ja varsinkin Indin vanhat jäsenet välillä huolestuttaa. Koirat eivät myöskään jotenkin tunnu ollenkaan ymmärtävän minkälainen pinta on liukas ja minkälainen pitävä. Sileää jääseinämää vaan pitää yrittää ylöspäin kun vieressä olisi pitävää lunta.

Viime torstaina kävin "työkkärinaiseni" kanssa juttusilla ja saan kuulemma mennä jollekin heidän tarjoamalle kurssille jos haluan mutta ei ole pakko kun olin just pitkällä kurssilla. Olin vähän että kiitos mutta ei kiitos. Taidan pitää lomaa nämä viimeiset viikot ennen vauvaa kun vauvan syntymän jälkeen on hommaa ihan riittämiin. Epämukavissa luokkahuoneissa istuminen tuntitolkulla ei myöskään houkuttele ja joku vesien meno kesken oppitunnin. Vauva on jo täysiaikainen ja laskettuun aikaan alle kolme viikkoa. Vaikka olenkin voinut tosi hyvin ja periaatteessa voisin jollakin kurssille osallistuakin niin taidan jättää nyt väliin. Samalla reissulla ja samassa talossa hain vanhempainlomaa, jota olisi pitänyt hakea ilmeisesti jo monta viikkoa sitten. Nyt on kuitenkin haettu, mikä on kai se pääasia.

Sitten kävin yliopistolla ihmettelemässä kun olen hakemassa sinnekin mutta hakuprosessissa on pieniä hankaluuksia, joita yritin helpottaa menemällä ihan paikanpäälle. Oli kivaa hiukan fiilistellä sitä opiskelijaelämää, vaikka en edes tiedä onko meillä taloudellisesti mahdollisuutta antaa mun opiskella paria vuotta. Voi sitä silti hakea.

Perjantaina kävin vähän kaupungilla haahuilemassa tarkoituksena palauttaa kirjastokirjat ja käydä kansainvälisen käsityökerhon tapaamisessa. Ottelin valokuvia matkalla autolta kirjastolle ja söin lounasta Hlölla Bautar'ssa kirjaston aukeamista odotellessa. Sellaisessa tapaamisessa kävin viimeksi lokakuussa ja nyt huomasin, että tapaamispaikka olikin muuttunut vakipaikan remontin vuoksi. Ei se kuitenkaan haitannut ja kerkesin parituntia uudessakin paikassa viettämään. Oli mukava turista kolmen muun ulkkarinaisen kanssa, juoda teetä ja syödä suklaakakkua.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)