keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Se on syssy

Sen tietää siitä, että koirilla vaihtuu turkki ja viimeyönä oli syksyn ensimmäinen kunnon myrsky. Patiolla olevat kukkapurkit olivat heittäneet kuperkeikkaa ja eikä kukat tainneet tykätä ihan hirveesti. Kolmen aikaan yöllä tuulta oli puuskissa jopa 31 m/s. Edelleenkin on melko tuulista mutta itse myrsky on jo laantunut eikä näytä tulevan ensi yöksi takaisin. Viime talvi oli todella myrskyinen niin että myrskyjä oli joka viikko. Mutta ei ne talvella niin haittaa kun kaikki ulkotavarat on kerätty talvivarastoon ja autokin asustaa parkkihallissa. Se on vain mukavaa kun ulkona vähän pauhaa.

Viimeaikoina olen viettänyt paljon aikaa appivanhempien seurassa. Olen nähnyt jompaa kumpaa joka päivä viimeisen viiden päivän aikana. Appi oli täällä Reykjavíkissa käymässä ja käytiin hänen kanssaan uimassa ja lounaalla lauantaina sekä sunnuntaina. Lauantaina appi kävi meillä vielä kahvillakin ja pullantuoksuisena emäntänä "leivoin" meille Ikeasta ostettua pakastepiirakkaa ja kanelipullia :D Noita pullia vois ostaa useamminkin mutta piirakat taidan tehdä vastaisuudessakin itse. Tuo piirakka oli sellainen että kaadetaan marjat ensin vuokaan ja siihen päälle murusekoitus mutta minusta piirakassa täytyy olla pohjakin. Jospa tekisi itse pohjan ja kaataisi sitten valmiit jutut siihen päälle hmmm.

Anoppi taas on muuttamassa pois entisen miesystävänsä luota ja me ollaan hääntä auteltu aina silloin tällöin. Mies auttaa ihan konkreettisessa muutossa ja minä "autan" olemalla mukana kun hän ostelee kamaa kotiinsa. Maanantaina oli ihan leppoisaa kun mies meni töiden jälkeen anopin uudelle asunnolle asentamaan rullaverhoja ja me E:n kanssa tultiin kotoa käsin myös ja syötiin kaikki yhdessä rullakebabbia. Silloinkin satoi ja siinä anopin keittiössä istuskellessa tuli jotenkin kotoisa olo. Pitää muuten selvennykseksi sanoa että ei, täältä ei saa sellaista kebabbia kuin Suomesta, mutta tämä puolalaisten pyörittämä Viking kebab on oikein mainio ja edullinen korvike, tai vastine oikeastaan. Tavallisen kokoinen rullakebab ja pieni cokis maksaa 1000 kr.eli 6,93 € ja me ainakin tullaan siitä hyvin täyteen. Heillä on kuitenkin vielä kaksi suurempaa kokoa enkä tajua että kuka sellaisia jaksaa syödä :D Suosittelen jos etsii jotain nopeaa, edullista ja maukasta ja on autolla liikkellä tai muuten vain sattuu olemaan itä-Kópavogurissa.

Nyt on pakko lähteä kauppaan hakemaan lounastarpeita koska nälkähän tässä tulee kun kebabeista kirjoittelee :P

Tykkään tällaisista lämpimistä leivistä, joihin paistan pannulla kaikenlaista. Paahtoleivälle tuli paistinpannulla paistettua sipulisilppua, tomaattia, kesäkurpitsaa, pepperonimakkaraa ja tuoretta kurkkua sekä kiinankaalin lehteä. Kummallekin leivälle laitoin grænmetissósaa, joka suomennettuna on vihanneskastike eli jonkinlaista maustettua majoneesipohjaista soosia.
Kesällä kukkinut hyasintti.
E kiikuttaa kukkia kotiin varmasti niin kauan kuin niitä vielä ulkoa löytyy. Jo kukkineet voikukat on lemppareita, mutta niitä ei saa tuoda sisälle asti.

Kukkaloistoa, josta osa pyöri pitkin maita vimeyönä.

1 kommentti:

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)