tiistai 4. elokuuta 2015

Maaseutuidylliä

Húsafell on jonkin verran sisämaassa, jonkin verran merenpintaa korkeammalla ja kevät oli koko maassa tänä vuonna myöhässä, joten luntakin oli jäljellä melko matalissakin paikoissa.

 Tämän talon ristin meidän unelmien taloksi kunnes kävi ilmi, että Barnafossin ikävä historia liittyi juuri tähän taloon. En usko kummituksiin mutta silti :D



Alueella sijaitsee myös Islannin suurin vuohitila Háafell, jossa vuohia on kesäkaudella 200-300 kappaletta. Yhteensä vuohia on islannissa vain alle tuhat mutta ne ovat alkuperäistä viikinkien mukanaan tuomaa rotua.  
 Tilalla pääsi tapaamaan myös kuuluisuuksia, sillä kaksi Game of Thrones-sarjassa esiintynyttä vuohta ovat tämän tilan asukkeja. Toinen heistä kuvassa alla. Vuohet päätyvät sarjassa lohikäärmeen syötäväksi :D

Tilalla on vuohien lisäksi myös kanoja, kissoja ja koiria ja näitä kaikkia pääsee tuhannen kruunun pääsymaksulla taputtelemaan ja kahvin tai teen saa kierroksen päätteeksi. Lisäksi voit ostaa vuohituotteita ja heidän omien kanojensa munia, joita mekin ostettiin rasiallinen.
 Kirkko lähellä vuohitilaa.


 Vuohitilalta palatessa ei ilma leirintäalueemme yllä näyttänyt ilahduttavalta :P
 Sitten kuvia matkanvarrelta Húsafellista Húsavíkiin.

 Näillä vuorilla näkyi tulleen uuttakin lunta vanhojen sulamattomien lumien lisäksi.

 Lintubongaukset appiukon pihalta.
 Tämä on taivaanvuohi mutta tuota ylempää en jaksanut nyt selvittää.
 Ja vähän yleistä landea Húsavíkista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)