maanantai 19. toukokuuta 2014

Jippii!

Miehen pitkä ja piinaava työnhakuristiretki on päättynyt mieleisen työpaikan saamiseen Reykjavíkista. Jo oli aikakin!! Tämähän tarkoittaa sitten sitä, että meidän elämä menee taas ihan uusiksi asumisen ja työkuvioiden osalta mutta luotan siihen että kaikki järjestyy parhain päin. Ainoa huoli on että mitä tapahtuu koirille. Reykjavíkista on nimittäin todella hankalaa tai melkein mahdotonta saada vuokra-asuntoa, jossa saisi pitää koiria ja joka olisi vielä joten kuten siedettävässä kunnossa. Pahimmassa tapauksessa joudun lähettämään koirat takaisin Suomeen vanhempien luo.

Eilen käväistiin Akureyreyrissa toisen pienen suomalaisen E:n yksivuotissynttreillä. Meidän E viihtyi juhlissa toi hyvin ja vanhemmillakin oli mukava reissu :) Nyt olen kyllä rättiväsynyt. Takana kolme työiltaa neljästä kymmeneen ja tänään vielä yksi. Myöhäinen nukkumaanmeno yhdistettynä E:n yöheräilyihin ja aikaiseen aamuheräämiseen saa aikaan aika raihnaisen äidin.

Tässä ajeltiin traktorinperässä lentokentälle päin hakemaan miestä kotiin. Lampaita siirretään nyt kesälaitumille. Postauksen viimeinen kuva ei ole yliherkille tunteilijoille.
Sattumalta traktorilla ja meillä oli ihan sama päämäärä ja siellä odottikin lauma jo aikaisemmin tuotuja lampaita.
Minä halusin tulla tutkimaan näitä lentokentän lähellä olevia vanhan sillan jäänteitä ennen kuin miehen kone laskeutui.
Lentokentän terminaali näkyy siellä takana.
E ei halunnut ensin olla maassa alkuunkaan vaan kiipesi syliin koko ajan eikä kuvaamisesta olisi tullut mitään. Kaikki muuttui kuitenkin iloksi kun annoin kännykkäni hänelle.


Uusi silta näkyy kauempana.

Maa oli täynnä pienen pientä kukkaa.

Tämä oli päätynyt jokeen ja lillui tuossa sillanraunioiden lähettyvillä suvantokohdassa. Vapaudella on hintansa.

2 kommenttia:

  1. Onnea uudesta työpaikasta! Osaatko kertoa mistä tuo johtuu, ettei Reykjavikissä ole "koiraystävällisiä" vuokra-asuntoja? Ihan uteliaisuuttani kyselen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että se johtuu siitä, että lemmikkikulttuuri on Islannissa vielä aika lapsen kengissä ja monen mielestä koirat kuuluvat maalle. Reyjavíkin pääkadulla ei esimerkiksi saisi kävelyttää koiria ollenkaan ja yksi iso puistokin on koirilta kielletty. Kerrostalossa/useamman asunnon omakotitalossa pitää saada koiranpitoon lupa ainakin 2/3:lta niistä ihmisistä, jotka käyttävät samaa ulko-ovea. Tämä pätee vaikka omistaisit asuntosi. Bussiin ei saa mennä koiran kanssa ja koiravero on aika korkea.

      Me saatiin Akureyrissa meidän eka vuokrakämppä silleen, että se asunnon omistaja sääli meitä "kun ette te kuitenkaan mitään muutakaan kämppää saa koirien kanssa". Toisen kämpän kanssa kävi tuuri kun omistajaperhe oli koirahullua porukkaa itse. Kolmas saatiin suhteilla ja omistajalla oli myös koira itsellään.

      Reykjavíkin suunnalla meillä ei ole oikeen mitään suhteita minkä kautta vois saada kämpän. Mutta ollaan mietitty ostamista ihan tän koira-asiankin takia. Mutta tosiaan pitäis sitte löytää kämppä omalla ulko-ovella ettei juttu kaatuis siihen ettei naapurit anna lupaa.

      Eli asenne on vaan monen kohdalla sellainen, että koirat kuuluu maalle eikä haluta niitä asuntoja sotkemaan/tuhoamaan ja naapureita häiritsemään...

      Poista

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)