tiistai 8. joulukuuta 2015

Myrskyn jälkeen

Täällä oli eilen illalla ja yöllä tosi voimakas myrsky. Kaikista pahin rintama iski etelärannikolle ja Vestmanna-saarille. Sääasema Steinar ilmoitti voimakkaimpien puuskien olleen seitsemän aikaan voimakkuudeltaan 52 m/s ja sen jälkeen tuulimittari on vissiin hajonnut kun se on näyttänyt aivan tyyntä. Meilläkin täällä meuhkasi ja pauhasi ulkona muttei mitään sen vakavampaa. Viranomaiset olivat kuitenkin käskeneet kaikkia pysyttelemään sisätiloissa kello viiden jälkeen ja tiekameroiden mukaan teillä ei ketään enää illalla liikkunutkaan. Miehenkin työpaikalta lähetettiin kaikki kotiin jo kolmen jälkeen.

Täällä on ollut muutenkin melko haastavat säät ainakin kesärenkailla ja huonoilla ajotaidoilla varustettujen kuskien mielestä. Lunta tuli yhtäkkiä ja paljon, minkä johdosta teiden varret täyttyivät hankeen juuttuneista neropateista. Reykjavíkissa harvoin on niin hirveästi lunta mutta tuolta pohjoisempaa kotoisin olevat ovat kyllä tottuneet lumessa ajoon. Mutta tämän myrskyn jälkeen talven ihmemaa on kadonnut ja harmittelenkin nyt kun en käynyt sitä kunnolla kuvaamassa.

Kurssia on enää kuusi päivää jäljellä plus valmistumispäivä. Meille on oikein valmistumistilaisuus ja saadaan jotkut diplomit tästä :D Päiväkodissa on mennyt ihan hyvin mutta en kyllä voi sanoa että tämä olisi mun juttu. Ehkä pienempien lasten kanssa olisi erilaista? Mutta kyllä kai tuotakin nyt ainakin hetken aikaa tekee, jos ei muuta löydy. Opettajan mukaan sen ainakin pitäis näyttää hyvältä CV:ssä, että on ollut päiväkodissa "töissä". Olen itse vanhempana jotenkin vähän sellainen "takaisin luontoon"-tyyppi että senkin takia vierastan päiväkoteja. Minusta niillä lapsilla ei ole kauhean mukavaa siellä mutta sekin varmasti riippuu kauheasti päiväkodista, henkilökunnasta, itse lapsesta ja yms. E vaikuttaa ainakin aina tosi iloiselta lähtemään päiväkotiin ja näyttää tykkäävän hoitajistaan. Vielä siltä ei oikeen voi kysyä että viihdytkö päiväkodissa?

Tänään meillä on ollut pieni potilas kun E:lle nousi myrskyn myötä kuume. Mies oli aamupäivän sen kanssa kotona kun minulla oli kurssipäivä ja meni sitten iltapäiväksi töihin kun minä tulin kotiin. Huomenna tänne tulee anoppi mun työpäivän ajaksi. Raskaushormonien tai jonkun takia en oikeen jaksa anoppia just tällä hetkellä mutta tällaisissa asioissa se on tietysti hyödyllinen :P

Meidän piha kun se vielä oli talven ihmemaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki terveiset tai kysy vaikka jotain Islannista :)